Nytt fra Kvernmomarka
PRØVENS BESTE UK-HUND: Sture Green og ES Zanto!På sin første prøvestart noensinne for både fører og hund klinker Zanto til med en knallsterk 1UK på fredag. Dette sikret også Derby-billett. Opphold på lørdag, stiller søndag og avslutter med 2UK. Zanto er sønn av Berkjestølens Tempo og Kvernmomarka’s F-C Røya

Fantastisk artig og vi ønsker lykke til videre!
Kvernmomarka's Tsarina 2x2UK !
             
                             
                                       24.08.20

Tsarina , 1 år og 10 mnd, deltok på Snåsaprøven i helga og oppnådde 2UK begge prøvedager 😊.
Dette var hennes første og andre prøvestart. Eier og fører er Jon Olav Helden. Tsarina er datter av Kvernmomarka's F-C Røya ( også eid av Jon Olav ). Far er Berkjestølen's Tempo
Kvernmomarka’s J-F Lykke innstilt til jaktchampionat 😀
            
                                                     22.08.20
Lykke har de siste dagene gått fire jaktprøver og oppnådd så gode resultater at hun er innstilt til bandhundchampionat. Endelig avgjørelse på neste dommermøte. Det skal sies at Lykke også  må ha minimum Very Good på en utstilling før hun får jaktchampiomatet på papiret. Hun har fra før vært på 1 utstilling der hun oppnådde excellent med gode kritikker.
Lykke er datter av Havahaugens Freidig (datter av Kvernmomarka’s P-G Plugg) og Kvernmomarka’s T-B Jeger. Hun har tidligere gått blodspor og fersksporprøve så hun er offentlig godkjent ettersøkshund.
Lykke bor hjemme på Kvernmomarka’s Kennel i Vuku.
Nok en 1. UK, og prøvens beste UK-hund på Jon Olav og Røya.
                       12.03.2018
Jon Olav og Kvernmomarka's F-C Røya fortsatte Verdalsprøven på søndag og gjorde helgen komplett med en ny 1. UK. De to prøvene til sammen gjorde at Røya ble prøvens beste UK-hund. Her er dommerens kritikk:

"Røya starter i særdeles stor fart, flott stil og god aksjon. Dekker terreng og biotop på en utmerket måte i god kontakt med fører. Får med seg det forventede terreng i bredde og dybde på en utmerket måte. Stand. Avstandsreiser djervt og presist og roes på rop etter skudd. En utmerket søker som med glede tildeles 1. premie UK"


Kvernmomarka's F-C Røya og Jon Olav 1. UK på Verdalsprøven😀
                      12.03.2018
Jon Olav og Røya stillte på Verdalsprøven arrangert av Inn-Trøndelag Fuglhundklubb på lørdag. Dette var den første ordinære prøven de stillte på. På første forsøk ble det en 1.UK. Her er dommerens kritikk:

" Røya starter energisk på delvis tungt føre. Får med seg meget godt med terreng. Makker stand på storfugl kort tid etter slipp. Senere på fastere underlag viser Røya meget god plan og har meget godt format.Røya går meget godt i side-medvind. Gjennom en tung dag med delvis vanskelige forhold har Røya vist glimrende søkskvaliteter og finnes i stilfull stand. Går villig på, presis foran Røya letter rype. Ro i oppflukt og skudd. En meget sterk unghund som tildeles 1.UK."

Røya og Jon Olav har også tidligere vist hva der er god for etter at de ble klubbmester UK for Innherred Fuglhundklubb. Gratulerer Jon Olav !
Kvernmomarka's O-R Tyra Best in Show i går.
                                             11.03.2018
Tyra stillte i klassen for valper 6-9 mnd og gikk til slutt helt til topps og ble Best in Show valp og fikk hederspremie. Gratulerer til Tyra og eierene i Bergseteren kennel. 😀
Kvernmomarka's O-R Oryx nr.2 Best in Show valp
                      11.03.2018
Forrige helg var Oryx og eier på utstilling i Överkalix og konkurrerte i valpeklasse. Oryx endte på andreplass i sluttfinalen og tok med seg en hederspremie i samme slengen. Grattis til Oryx og hans eier William Karlberg.
Fauna Best in Show valp i dag
                    03.03.2018
Kvernmomarka's O-R Fauna 7 mnd gammel  stakk i dag av med det gjeveste trofeet blandt alle valper som stillte på Oslo-områdets Elghundklubb sin utstilling på Årnes. Bare godord og høre fra dommeren, her er kritikken:

" Velkroppet feminin tispe. Korrekte proporsjoner på kroppen. Mørke ører. Bra maske. Fint uttrykk. Velutviklet i front. Bra benstamme, fine føtter. Velvist. Korrekt hale. Beveger seg bra. Sterk overlinje".
Dommeren ga i tillegg til BIS'et en hederspremie på papiret til vakre Fauna. Gratulerer til Fauna og eier Kamil Kulis m/ fam , vi ønsker dere lykke til videre !
2017 snart over
Kvernmomarka's Kennel kan se tilbake på et år med flere gode resultat i utstillingsringen og mange førstepremier på jaktprøve både for Norsk Elghund Grå og Norsk Elghund Sort.

 Vi ønsker alle valpekjøpere , venner og forbindelser et riktig GODT NYTTÅR !!
Kvernmomarka's F-J Mira 1. premie på jaktprøve ! 🙂
                        25.11.2017
Mira gikk tidligere denne uka jaktprøve for bandhund sammen med sin eier Margit Lovise Solem. Hun ble da innstillt til en 1. premie og 83 poeng. Meget bra ! Mira har  Excellent fra utstilling.  Vi sender store gratulasjoner til Mira og hennes eier ! 😀

Denne kombinasjonen mellom Freidig og Jeger har blitt så bra både eksteriør-og jaktmessig at vi planlegger gjenparring så snart Freidig får løpetid. Løpetid ventes desember/januar.
Eira BIM og Norsk Utstillingschampion😀
                      12.11.2017
NJBCH Kvernmomarka's F-D Eira Ble i dag beste tispe på Løkkenutstillingen og fikk sitt siste påkrevde cert som utløste Norsk Utstillingschampionat. Eira ble jaktchampion kun 1,5 år gammel så denne jenta har stått godt i det ! 😀 Gratulerer til Eira og eierne Karin Helland og Håvard Vassli
Kvernmomarka's F-J Snerta Norsk Jaktchampion 😀
                       12.11.2017
Snerta utløste jaktchampionatet da hun i går stillte på Høylandsutstillinga og fikk Excellent. Snerta oppfyllte de jaktlige kravene i en alder av kun 1 år og 5 mnd. Vi kan nå gratulere Rolf Green og Snerta med bragden. Ny tittel: NJBCH Kvernmomarka's F-J Snerta
Kvernmomarka's V-B Mille offentlig godkjent 😀
                    29.10.2017
Mille, kun  9 mnd gammel, har sammen med fører Halle Fossbakk gått fersk- og blodsporprøve. Dette resulterte i  mer enn godkjent 9 poeng på ferskspor og 1. premie på blodsporprøve. Litt av en pangstart for ekvipasjen fra Nord 🙂.
Vi ønsker Mille og hennes familie lykke til videre !
Mille får velfortjent kos av matmor
To nye championtitler på Hirvo 😀
                      04.10.2017

Kvernmomarka's F-A Hirvo har nå gått jaktprøve i Sverige der han oppnådde 1. premie , og kan dermed plusse på to championat til tittelrekka si. Han er nå også svensk utstillingschampion og svensk jaktchampion, ledhund. Hans fullstendige tittelrekke er dermed:
NUCH  NJBCH  SUCH  SJLECH NJV-14  NORDJV-14  NORDV-15 Kvernmomarka's F-A Hirvo ( her må man holde tunga rett i munnen 🤩 ).
Gratulerer til familien Harsheim og gullgutten Hirvo !!!
Ny Champion !!
                     02.09.2017
Kvernmomarka's F-A Diana vant i dag Trysilprøven og kan dermed titulere seg NJBCH. Diana (kalles Dina på hjemmefronten) er parringsvalp som fam. Maren og Petter Wilberg tok hjem fra kullet etter Korsboens Albin. Maren har gått alle prøvene sammen med Dina. I dag ble de for andre gang prøvens vinner ettersom de også i fjor ble prøvens vinner, da under Odalsprøven. Way to go girls !! Gratulerer så masse fra oss 😀
Dina og Maren da de vant Odalsprøven 2016
Ny offentlig godkjent ettersøkshund
                         01.09.2017
Kvernmomarka's F-J Mira og eier Margit Lovise Solem har oppfyllt kravene som kreves for og kalle seg offentlig godkjent ettersøksekvipasje. Ikke så dumt nå like før elgjakta 😀.
Gratulerer fra oss 🙂
Mira får også prøve seg som trekkhund siden matmor driver med dette. Her sammen med sin "storesøster" og andre medlemmer av spannet. :)
Kvernmomarka's F-A Hirvo innstillt til 1. premie begge dager på 2-dagersprøven
                        25.08.2017
NUCH JV-14 NORDJV-14 Kvernmomarka's F-E Hirvo har i går og i dag gått til første premie på todagersprøve for bandhund. Det vil si at Hirvo kan plusse på enda en tittel, NJBCH, forutsatt godkjent på neste dommermøte. Hirvo har gått fire jaktprøver og har oppnådd første premie på alle prøvene ! Vi gratulerer fam. Harsheim og flotte og flinke  Hirvo med vel utførte dager i skogen.
To nye førstepremieinstillinger på Kvernmomarka's F-J Snerta !
                        05.08.2017
Snerta har nå gått todagersprøve sammen med eier Rolf Green. Det resulterte i ikke mindre enn to nye førstepremieinnstillinger. Det betyr at Snerta har gått til fire strake førstepremier på fire starter ! Ikke dårlig hennes alder tatt i betraktning, kun 1 år og 5 mnd. gammel 😀.
Om de to siste prøvedagene går igjennom på dommermøtet vil det si at Snerta fyller de jaktlige kravene for Norsk jakt bandhundchampionat. Hun har foreløbig ett utstillingsresultat og vise til ;  Excellent med CK og andre beste tispe på årets Stiklestadutstilling. Hun er også offentlig godkjent ettersøkshund. Vi gratulerer den eminente ekvipasjen med disse supre resultatene !!
Kvernmomarka's O-U Odd tredje beste hanne i Hallen
                        27.07.2017
Ett år gamle Odd var forrige helg på sin første utstilling. En bra start og bli tredje beste m/CK av alle hannhunder. Odd er sønn av Vamyras N-Oda og Tjelderåsen's UU Ufo. Her er dommerens kritikk:
"51 cm. Hanne med utmerkede proporsjoner. Maskulint velskåret hode. Mørke øyne, velansatte ører. Utmerket hals og overlinje. Velkroppet for alderen. Passende benstamme, bra poter. Paralellt bra driv i steget. Utmerket hale, bra pels og farge. Trivelig temperament."
Vi gratulerer Odd og eier Ola Holm i Sverige 😀
Nytt cert på NJBCH Kvernmomarka's F-D Eira 😀
                       22.07.2017
Eira var på utstilling i Elvål den 9. juli som resulterte i Excellent Cert og Beste Tispe (BIM). Dette er det andre certet Eira har fått på utstilling og dermed mangler hun kun ett cert for Norsk Utstillingschampionat. Vi gratulerer eierene Karin Helland og Håvard Vassli atter en gang!
Kvernmomarka's F-J Snerta fikk to 1. premier på Snåsa 😀
                       22.07.2017
Snerta  (1 år og 5 mnd. gammel ) gikk sine to første jaktprøver på Nord Trøndelag Elghundklubb sin samlaprøve for bandhund i Snåsa 8. og 9. juli. Det resulterte i to førstepremier med sterke poengsummer, henholdsvis 85 og 84 poeng ! Snerta har vært på en utstilling, Stiklestadutstillingen 2017. Der ble hun andre beste tispe blandt mange konkurrerende. Gratulerer til Snerta og eier Rolf Green 🙂
Rifla øverst på pallen !!😀
                     17.06.2017
Svart elghund Kvernmomarka's F-D Rifla har vært på samla blodsporprøve igjen. Dagen endte med at Rifla vant hele prøven som eneste hund som oppnådde 1. premie med Hederspremie !
Rifla har nå fyllt alle prøvekrav til Norsk Viltsporchampionat. Gratulerer til Rifla og eier Hilde Karin Stokke !
Kvernmomarka's F-D Rifla på pallplass ! 😀
                      03.06.2017
Svarthunden Kvernmomarka's F-D Rifla og eier Hilde Karin Stokke deltok på samlaprøve for blodspor på Røros. Ekvipasjen klarte brasene og havnet på tredje plass sammenlagt med førstepremie og hederspris. Gratulerer så mye !
Kvernmomarka's F-D Eira Norsk jaktchampion 😀
                        01.04.2017
Eira stillte i dag på Trondheimsutstillingen. Hun fikk bedømmelsen Excellent med res.Cert og har dermed fyllt alle krav til sitt championat som NJBCH. Og dette er ikke engang aprilspøk 😀. Eira fyllte sine jaktlige krav til championatet allerede da hun var 1,5 år, og utstillingsdelen før fyllte 2 år. store gratulasjoner sendes til eierene som er Karin Helland og Håvard Vassli.🙂
NJBCH Kvernmomarka's F-D Eira
Kvernmomarka's F-J Bjørk fikk Excellent med CK på sin første utstilling 😀
                        12.03.2017
Den 5.mars deltok Bjørk ,1 år gammel, på Østerdalen Elghundklubb sin utstilling på Røros. Blandt 14 i hennes klasse fikk kun to hunder CK og Bjørk var altså en av dem. Iflg eier Bente Volden var de også godt fornøyd med hennes jaktlige evner under jakta i fjor høst så dette lover godt for framtida. Vi gratulerer Bjørk og hennes familie og ønsker lykke til framover 🙂.
Kvernmomarka's T-S Ino innstillt til 1.premie på todagers løshundprøve 😀
                        21.01.2017
Ino og hans fører Roger Nystuen gikk forrige helg todagersprøve for løshund og er innstillt til 1. premie begge dager. Om dette går igjennom på dommermøtet har Ino oppnådd kravene til Norsk løshundchampionat, og det på kun fire prøvedager ! Gratulerer !!😀
Kvernmomarka's F-A Diana vinner av Odalsprøven 😀
                        07.12.2016
Moro og se bilde av Diana og fører/eier Maren M Wilberg i siste "Elghunden" der Diana fikk napp i Odalsprøva sitt vandrefat. Gratulerer så mye til flinke jenter for beste resultat i samlaprøve, Odalsprøven 2016 !!
Kvernmomarka's F-D Eira med enda en 1. premie på jaktprøve!
                     03.12.2016
Eira gikk bandhundprøve fredag 18.november.Med det har Eira , kun 1,5 år, fyllt det jaktlige kravet til bandhundchampionatet forutsatt godkjenning på dommermøtet. Eira og hennes eiere gratuleres hjerteligst 😀Vi venter spent på dommermøte og endelig poengsum !
Eira på jaktprøve sammen med fører/eier Håvard Vassli
Kvernmomarka's F-G Egor 1. premie på jaktprøve 🙂
                         19.11.2016
Vi gratulerer Mona, Karl Ove og Egor med nok en 1.premie på bandhundprøve som Karl Ove og Egor gikk på torsdag. Dommeren har innstillt til 80 poeng så da venter vi spent på den endelige avgjørelsen på dommermøtet. 😀
Kvernmomarka's F-G Tanja CK, Best i Rasen og BIS3 på Høylandet
                       05.11.2016
Tanja slo alle andre vakre deltagere i rasen og fikk masse skryt av begge dommerne som deltok på utstillingen. Både kropp, gemytt og bevegelser var så absolutt til stede og det måtte også til i dag for og slå mange solide konkurrenter. Tanja er 16 mnd, er allerede offentlig godkjent ettersøkshund og gledelig for oss fungere hun også meget godt i skogen iflg eier. Vi gratulerer eier Erland Iversen 🙂     
Best in Show valp 😀
                      05.11.2016
På sin andre utstilling kapret Kvernmomarka's F-J Tinka sitt andre "Best i Rasen" og feide ellers alle motstandere, både i egen rase og alle andre deltagende raser til side. Tinka ble til slutt "Best in Show" valp på Høylandsutstillingen 2016. Gratulerer til eier Magnus Valstad og resten av familien !!
Best in Show valp 😀
                      05.11.2016
På sin andre utstilling kapret Kvernmomarka's F-J Tinka sitt andre "Best i Rasen" og feide ellers alle motstandere, både i egen rase og alle andre deltagende raser til side. Tinka ble til slutt "Best in Show" valp på Høylandsutstillingen 2016. Gratulerer til eier Magnus Valstad og resten av familien !!
Vega igjen innstillt til 1.premie på jaktprøve 😀
                      09.10.2016
I går gikk Kvernmomarka's T-S Vega og Kjetil jaktprøve for bandhund og ble innstillt til en 1. premie også denne gangen. Dvs. at Vega har fyllt alle jaktlige krav som må til for og være jaktchampion, forutsatt godkjenning på dommermøtet.
Kvernmomarka's T-S Vega innstillt til 1. premie på todagers bandhundpremie🙂
                      28.09.2016
Vega og Kjetil gikk todagersprøve helga før elgjakta og ble altså innstillt til 1. premie. Hvis instillingen blir opprettholdt på dommermøtet mangler Vega en førstepremie for og oppfylle de jaktlige kravene til jaktchampionatet 🙂
Lottis offentlig godkjent ettersøkshund🙂
                     28.09.2016
Vår kjære Tjelderåsen's L-B Lotta  og Kjetil ble offentlig godkjent ettersøksekvipasje da Lotta var 9mnd og 5 dager gammel. I går var Lotta snart 9,5 mnd med på elgjakt for første gang, i band foreløbig. Lotta fant elg og gikk innpå elg flere ganger Kjetil fikk skutt en fjordingsokse for henne. Bra Lotta, vi skjønner det kan være vanskelig og være helt stille en sånn gang 😀
kvernmomarka's T-S Ino innstillt til ny førstepremie på løshundprøve
                        17.09.2016
Ino gikk løshundprøve i dag og er nok en gang innstillt til 1. premie. Enda en gratulasjon sendes til familien Nystuen og Ino for hans flotte prestasjoner.
😀
Kvernmomarka's T-S Vega innstillt til 1. premie på jaktprøve for bandhund
                        06.09.2016
Vår vakre, søte, snille og ikke minst flinke Vega gikk i dag sin første bandhundprøve. Vega gjorde en super jobb sammen med Kjetil og prøven er innstillt til en 1. premie.
Kvernmomarka's F-A Diana innstillt til 1. premie på todagers jaktprøve for bandhund
                      😀
                    04.09.2016
I helgen har det haglet inn med gode nyheter. I dag kom beskjed om at Maren og Dina har gjennomført todagers jaktprøve i helga og er nå innstillt til 1. premie :). Dina mangler nå kun en 1. premie for og oppnå jaktchampionat!  Gratulerer til fam.Mathiesen Wilberg som forøvrig er oppdrettere til Dinas far Korsboens Albin.
Kvernmomarka's F-A Diana
Kvernmomarka's F-J Basse på valpeshow i Elverum🙂
                        03.09.2016
Basse har var på Elverumsutstillingen den 14/08 og stillte i klassen for valper 4-6 mnd. Han fikk denne fine bedømmelsen:

"Særdeles lovende valp. Harmonisk bygget. Flott hode med mørke , pene øyne. Aning store ører. Flott over- og underlinje. Godt vinklet rundt om, litt åpen knevinkel. Valp i utvikling"

Vi har fått bilder av Basse og synes og kjenne igjen mange trekk av morfar Plugg, spesiellt det vakre hodet. Vi ønsker fam. Pedersen lykke til videre!
Kvernmomarka's T-S Ino innstillt til 1. premie på jaktprøve for løshund 😀
                       03.09.2016
Ino stillte på sin første løshundprøve med et supert resultat. Vi gratulerer hjerteligst familien Nystuen med en så flott prøve så tidlig i sesongen.
Kvernmomarka's F-J Tinka BIR valp på Steinkjerutstillinga
                       03.09.2016
Tinka bl Best i Rasen i konkurranse med andre gråhundvalper i dag på sitt første valpeshow. Dette er dommerens flotte kritikk av Tinka:
" Utmerket type, vakker feminin tispe. Bra overlinje og proposjoner. Vakker hals. Enda ganske smalt hode, bra hale. Lovende pels, beveger seg bra når hun ikke hopper. Meget lovende."
Vi gratulerer og ønsker Tinka og eier Magnus Valstad lykke til videre !

Ny offentlig godkjent ettersøkshund.
                       27.08.2016
Kvernmomarka's L-T Gila oppnådde 1. premie på blodsporprøve og fikk solide 9 poeng på fersksporprøve. Med dette er Yngve Larsen og Gila offentlig godkjent ettersøksekvipasje. Godt jobba !! 🙂
Kvernmomarka's F-D Eira innstillt til 1. premie på todagersprøve !
                       21.08.2016
Eira og fører Håvard Vassli gikk i helga todagers bandhundprøve og er innstillt til 1. premie begge dager. Eira som er ett år og 4mnd mangler nå kun en første premie for og fylle de jaktlige kravene til jaktchampionat, noe vi er mektig imponert over ! Eira har også 1. premie fra tidligere gått blodsporprøve. Gratulerer til  Karin Helland og Håvard Vassli !!
Eira med en av sine første hjorter, kun 4,5 mnd gammel :)
Kvernnomarka's F-A Hirvo Norsk Utstillingschampion 😀
                      14.08.2016
Hirvo tok i dag sitt siste CERT m/res.CACIB og kan etter det titulere seg NUCH NJV-14 NORDJV-14 NORDV-15 Kvernmomarka's F-A Hirvo etter NKK sin utstilling i Lillehammer. Hirvo mangler en førstepremie på todagers bandhundprøve før han også kan kalle seg Norsk Jaktchampion. Vi gratulerer hjerteligst fam. Harsheim og vakre Hirvo !
NJV-14 NORDJV-14 NORDV-15 NUCH Kvernmomarka's F-A Hirvo
Kvernmomarka's L-T Bonus offentlig godkjent ettersøkshund
                     10.08.2016

 Bonus og eier Ole Henrik Stokke hviler ikke på laubærene etter forrige helgs førstepremie på jaktprøve. Nå er også blodsporprøven i boks og dermed er Bonus offentlig godkjent ettersøkshund. Gratulerer så mye !
Kvernmomarka's F-G Frida ble i helga jaktchampion !!
                      07.08.2016
I helga fikk Kvernmomarka's F-G Frida nok en første premie og ble NJBCH da hun og eier Tron Trondsmed deltok på samla prøve for bandhund i Engerdal. Når man vet at Frida kun er 1,5 år gammel skjønner man hvilken prestasjon det ligger i dette ! Vi sender stor takk og gratulasjon til denne utmerkede ekvipasjen. 😀
Frida 9 mnd gammel
Kvernmomarka's P-T Bonus 1. premie på Ungdoms-NM i helga !
                   07.08.2016
Bonus (1,5 år) og hans unge eier Ole Håkon Stokke fra Selbu gikk til en førstepremie under helgens Ungdoms-NM for bandhund. Det holdt til en respektabel 6. plass for den dyktige ekvipasjen. Vi gratulerer hjerteligst her fra Verdal. 😀
Bonus og Freidig til ungdoms-NM
                                        
                                    31.07.2016

Kvernmomarka's L-T Bonus og vår egen Havahaugens Freidig skal delta i ungdoms-NM for bandhund, arrangert av Sør-Trøndelag Elghundklubb 6. august. Det er første gang dette arrangementet blir gjennomført.
Bonus blir ført av sin unge eier Ole Henrik Stokke fra Selbu og Freidig blir ført av Inderøyningen Håkon Fjeset som kjenner Freidig godt fra elgjakta.
Vi ønsker disse to flotte ungdommene lykke til neste lørdag og håper de får en trivelig dag i skogen.🙂
Kvernmomarka's F-G Frida 1. premie på todagersprøve😀
                       29.07.2016
Frida gikk todagersprøve i helga under vanskelige forhold. Frida med eier og fører Tron Trondsmed greide seg alikevel så godt at dommer har innstillt til 1. premie. Frida mangler nå (forutsatt at dommermøtet godkjenner innstillingen) kun en 1. premie på endags jaktprøve før hun kan kalle seg NJBCH , Norsk Bandhundchampion.. Frida gikk til 1. premie med 83 poeng allerede da hun var kun 9 mnd gammel. Hun er nå 1,5 år. Gratulerer så veldig mye!

Kvernmomarka's F-D Eira gikk til 1. premie på jaktprøve 😀
                       29.07.2016
Eira gikk sin første bandhundprøve og oppnådde sammen med fører Håvard Vassli innstilling til en solid 1. preme med 90 poeng ! Eira har fra tidligere også en 1. preme på blodspor. Vi gratulerer hjerteligst til hund, fører og eier Karin Helland !
Kvernmomarka's F-G Egor innstillt til 1.premie 😀
                        12.07.2016
Dyktige Egor og hans gode fører/eier Karl Ove Indal er i dag innstillt til 1. premie på Egor sin første bandhundprøve. Vi venter spent på dommermøte og poengsum ! Gratulerer til begge to, også til stolt matmor (går vi ut ifra ) Mona Indal.
På bildet (som vi har "lånt") er Kvernmomarka's F-G Egor. I forgrunnen Dachsen Kvernmomarka's Trix
Kvernmomarka's F-D Eira fikk 1. premie på blodsporprøve !
                       03.07.16
Eira og matmor Karin Helland kan i dag gratuleres med en første premie på blodspor. Dyktige damer ! Eira 14 mnd er andremann ut av et kull på fire. Eira startet tidlig jegerkarrieren sin. Bildet er fra jakta -15, hennes første jakt, og med et av hennes første fall , kun i underkant av 6mnd gammel.

Kvernmomarka's F-D Rifla første premie på blodspor
                       29.06-16
Den 4.juni gikk Rifla og eier Hilde Karin Stokke blodspor på Røros som resulterte i en 1. premie. I etterkant har de gått nok en prøve, som resulterte i en 2. premie. Gratulerer til begge to, keep on the good work !! 😀
Kvernmomarka's Neo
                     21/5-2016
Neo oppnådde og vinne klassen sin med CK og ble til slutt fjerde beste hanne etter tre championer på utstillingen i Kvinnherad som tradisjonellt har størst deltagelse av svarthunder. I år var det rekordstor påmeldelse. Dommeren hadde dette og si om vakre Neo:
" 47 cm.Velkroppet. Meget bra hode. Godt pigment. Tørr hals. God pels og farge. Kraftig benstamme som kler kroppen. Godt vinkla. Utmerket hale. Kan få litt sterkere mellomhånd. Stabile bevegelser. Prima temperament."
Lille Lotta BIR valp i Østersund
                    15/5-2016
Tjelderåsen's L-B Lotta ble best i rasen på jubileumsutstillingens andre dag ( ble nr to bak kullsøster Madde på utstillingens første dag). En tredje kullsøster ,Nike ,stillte sammen med sine søstre og disse tre holdt seg alle blandt de tre beste begge dager og alle tre fikk HP (hederspremie) ! 😀
Lotta fikk bare positive kritikker begge dager, det er vi selvfølgelig fornøyd med.
Det var ingen BIS-kåring blandt valpene.
Kvernmomarka's L-T Gila ble andre beste tispe!
                     27.04.16
Gila stillte for første gang på utstilling sammen med sin eier Yngve Larsen på utstillingen til Helgeland elghundklubb og gikk nesten til topps, slått av hunden som ble Best in Show. Dommer Ola Holsing hadde dette og si om Gila:
 " 48 cm. Middels stor. Utmerket type. Godt hode. Korrekte øyne/ører. God kropp og rygg. Godt utviklet front. Korrekt underlinje. God farge, pels og gemytt."
Gila fikk med dette med seg en Excellent JK- 1JKK - CK - 2.BTK.
Det er altså ikke dårlig for en junior  !! 😀
Stolte oppdrettere gratulerer fam. Larsen med dette flotte resultatet 🙂
2. AK til Kvernmomarka's F-B Leo 🙂
                    27.04.16
Rune Årdal og hans hund Kvernmomarka's F-B Leo oppnådde en 2 AK på Meråkerprøven helga 15.-17. april. Gratulerer så mye fra oss på Kvernmomarka !! 😀
                    
2. AK til Kvernmomarka's F-B Leo 🙂
                    27.04.16
Rune Årdal og hans hund Kvernmomarka's F-B Leo oppnådde en 2 AK på Meråkerprøven helga 15.-17. april. Gratulerer så mye fra oss på Kvernmomarka !! 😀
                    
Kvernmomarka's F-A Diana (Dina) CERT BIR og CACIB 😀
                      14.02.2016
Vi fikk i dag den meget hyggelige melding om at Dina har vært i  Frederika på Internasjonal utstilling der hun i  konkurranse med andre i rasen scoret  høyest hos dommeren og ble Best i Rasen. Ettersom Dina har første premie på jaktprøve og stillte i brukshundklasse, ble hun også tildet CERT. Til slutt ble hun også tildet CACIB som innebærer at hun kan bli Internasjonal Champion etter ett år om hun får et CACIB iNorge. You go Dina !! 🤩
Vi gratulerer Petter og Maren M Wilberg som eier denne flotte jenta og også er oppdrettere på Dinas far ( Multichamp. Korsboens Albin)
Velkommen til Tjelderåsen's L-B Lotta 🙂
                      07.02.2016
På fredag var vi hjemme hos Sissel og Kjell Johan Hermann for og hente hjem lille Lotta. Lotta er etter Veikulåsens Liisa og Rapphålets Basse. Lotta er ei tøff og søt lita dame som det skal bli moro og følge utviklingen på.
God Jul
og
Godt Nyttår

ønskes til slekt, venner og alle våre valpekjøpere !

Mvh. Kjetil og Heidi
Frida 1. premie bandhund🙂
                                          19.12.2015

Kvernmomarka's F-G Frida  (etter NUCH NJBCH Varjdalen's Gjende og NJBCH NVCH Havahaugens Freidig)  har etter dommermøte fått godkjent dommers innstilling til 1. premie og 83 poeng. Frida gikk prøven da hun kun var 9 mnd og 12 dager gammel. Vi gratulerer eier Tron Tronsmed og Frida med dette fantastiske resultatet og ønsker lykke til videre !
Hirvo Best i Rasen og Nordisk Vinner i Stockholm i dag
                        12.12.2015
NJV-14  NORDJV-14 Kvernmomarka's F-A Hirvo kan dermed plusse på NORDV-15 til tittelrekken sin.

 Hirvo er etter Multichampion Korsboens Albin og vår egen NJBCH NVCH Havahaugens Freidig som vi tok hjem til oss som parringsvalp etter NJBCH Kvernmomarka's P-G Plugg.

Hirvo vant i dag brukshundklassen, fikk CERT , CACIB og ble Best i Rasen. Han ble også plukket ut som en av de seks beste i gruppefinalen men forble uplassert der.

Hirvo har to førstepremier på jaktprøve og er fra før foreløpig fullcertet i Norge. Må ha ett cert til når han har fyllt to år for og fylle utstillingskravene til Norsk utstillingschampionat. Vi gratulerer eierne Harsheim, Petter og Maren Wilberg som har oppdrettet faren til Hirvo og vist han på flere utstillinger (Petter) og til slutt oss selv som oppdrettere .

YOU RULE HIRVO !!!
Kvernmomarka's L-T Bonus andre premie på bandhundprøve.
                        10.12.2015
Bonusgikk prøve i november på skikkelig trøndersk "skråppåføre", føreforhold som tilsier nærmest umulig innpåstilling av elg. Alikevel oppnådde Bonus en meget respektabel 2. premie med 69 poeng, bare 9,5 mnd gammel. Bonus fikk godkjendt sporprøve med det samme. Vi gratulerer Bonus og far/sønn Stokke i Selbu 😀
Hirvi innstillt til 1. premie på to løshundprøver.
                         10.12.2015
Kvernmomarka`s T-J Hirvi har deltatt på to løshundprøver og er av dommerene innstillt til første premie på begge to 😀.
Endelig poengsum vil komme når dommermøte er gjennomført. Vi gratulerer frøkena og hennes famlile, Mathisen, med de supre resultatene
Aron 1. premie på samla bandhundprøve.
                       10.12.2015
Kvernmomarka`s F-T Aron deltok på NTEHK sin samla prøve i juli. Resultatet ble 1. premie og 79 poeng m/sporprøvebevis og 9 poeng på sporing. Vi gratulerer Gausen/Leirseth og Aron, godt jobba ! 😀
Freidig NJBCH  NVCH 😀
                      07.12.2015
Da har det kommet på dogweb. Havahaugens Freidig har nå offisiellt tittelen Norsk jaktchampion bandhund Og Norsk viltsporchampion. Gratulerer som dobbeltchampion Freidig 😘.
Nå venter vi på løpetid.

Ungdomsbilde av Freidig
Oda innstillt til 1. premie på løshundprøve. 😀
                       20.nov-2015
Vamyras N-Oda har gått sin første løshundprøve og vi er fornøyd med resultatet . Oda blir parret med NUCH SUCH NJLCH SJLCH Tjelderåsen`s UU Ufo om et par dager. Håper på mange fine valper om et par mnd.🙂
Kvernmomarka`s F-D Eira BIR valp på Løkken 🤩
                    15.nov-2015
Eira etter Frolingens  Frøken og Svart Hundens Dino var på sin første utstilling. Eira og eierne behøver ikke og skjemmes over denne kritikken :        

 "7mnd. Fin størrelse. Utmerket type. Feminin. Velansatte ører. Mørke øyne. God hals. Korrekt hale. Spenstig kropp. Bra vinkler i beina. Passe beinstamme. Gode poter. Korrekt bitt. Trivelig gemytt. Beveger seg med fint driv. Meget bra pels. særdeles lovende."
Din overskrift
Hirvo på utstilling
                    
Hirvo har deltatt på to utstillinger etter han ble jaktpremiert, noe som har resultert i to cert. Gratulerer til eierene ! Tar han ett cert til etter han har fyllt to år fyller han utstillingskravene til Norsk Utstillingschampionat. Vi håper og tror at det lett kan la seg gjøre
Kvernmomarka`s Smirre (Morten) 93 poeng på samla løshundprøve i Lierne 😀
                      5.sept-2015
Med det oppnådde Smirre prøvens desidert høyeste poengsum. Vår kjære "Smirr"  har allerede gitt oss mange flotte loser og opplevelser i jakta og vi gleder oss til fortsettelsen.🙂
                      
1. premie på samla prøve i Odal
                        
Kullsøsknene Kvernmomarka`s F-A Diana og Hirvo deltok begge på samla bandhundprøve i Odal. Begge oppnådde 1. premie😀.
Dina oppnådde 84 poeng og Hirvo fikk 77 poeng. Hirvo har tidligere oppnådd 94 poeng på samla prøve i Selbu. Gratulerer til eierne !
Kvernmomarka`s F-T Neo Best in Show 3
                      22.aug -2015
Kvernmomarka`s Neo deltok på sin første utstilling da han ble vist på Aust Agder Elghundklubb. Neo slo ganske enkelt til og ble Best i Rasen blandt mange vakre svarthunder. Han endte til slutt som Best in Show nr.3. Gratulerer til Neo og eierne
Kvernmomarka`s Obelix på Elverumsutstillingen.
                        9.aug-2015
Obelix som er sønn av Frøken og Svart Hundens Dino har vært på sitt første valpeshow. Der fikk han fin kritikk og premie. Pent vist av sin unge eier🙂 Iflg. far til eier er svart pels nå  i ferd med og overta valpepelsen.
Frøken C.I.B
                       20.juni-2015
Da har Frøken fått tilsendt sin diplom på at hun er Internasjonal utstillingschampion ( C.I.B ). Mon tro om ikke den diplomen er og finne i glass og ramme på veggen snart 😉
Kvernmomarka`s Kita 1.premie m/hp blodspor
Kita deltok på samla blodsporprøve i Åfjord. Der ble hun tredje beste hund av mange deltagende. Gratulerer til Kita og eierne.
Kvernmomarka`s Trix Cert, Best i Rasen og BIG3
                         13.juni-2015
Trix (strihåret dachs) deltok på Stiklestadutstillingen,Norges andre største jakthundutstilling, og gjorde det riktig så bra. Gratulerer til Trix og eierne 🙂
Freidig Norsk Viltsporchampion
                     20.juni -2015
Vår kjære Havahaugens Freidig har gått sin tredje blodsporprøve og oppnådde også denne gangen 1. premie m/hp. Hun har dermed tre førstepremier, av dem to med hp. Således er nå hennes tittel NJBCH NVCH Havahaugens Freidig
😀

Freidig 1. premie på blodspor

                      31.05.15

Freidig gikk sitt andre blodspor på samla prøve i går og fikk også denne gang første premie. Sist også en HP. Hun mangler nå en førstepremie på blodsporprøve  for og kalle seg  både Norsk Bandhundchampion og Norsk Viltsporchampion. Freidig er utmerket spesielt på sporing og overværsarbeid. Stolt av denne jenta 🙂

Fin kveld på årsmøtet i Sør Trøndelag Elghundklubb 😀

                        15.02.2015

Etter et rolig og fint årsmøte i en fullsatt sal, med påfølgende festmiddag og premieutdeling, kunne vi lesse bilen full med en vakker blomsterbukett, 7 premiefat  og 4 championatskjold. En fin kveld sammen med mange trivelige og positive elghundfolk både fra Nord- og Sør-Trøndelag.

Fin kveld på årsmøtet i Sør Trøndelag Elghundklubb 😀

                        15.02.2015

Etter et rolig og fint årsmøte i en fullsatt sal, med påfølgende festmiddag og premieutdeling, kunne vi lesse bilen full med en vakker blomsterbukett, 7 premiefat  og 4 championatskjold. En fin kveld sammen med mange trivelige og positive elghundfolk både fra Nord- og Sør-Trøndelag.

God Jul

        

   


Ønskes til alle fra Kvernmomarkas Kennel

Elgjakta er over

                                        29.11.2014

Vi i Kvernmomarka's Kennel vil takke alle valpekjøpere for de gode tilbakemeldingene vi har fått i løpet av høsten. Det har blitt skutt mange elger for avkom fra Kvernmomarka, både som løshund og bandhund. Vi har dessuten en del gode resultater i utstillingsringen og vise til. Gode tilbakemeldinger også fra fornøyde fuglhundeiere som har vært til fjells med sine håpefulle.

Vi lar Kvernmomarka's P-D Gørko på bildet representere alle firbente jegere født hos oss. Bildet er tatt nå på tampen av jakta etter los på elgokse, skutt av eier Rune Gudding.

Kvernmomarka's F-A Hirvo fikk to vinnertitler på Lillestrøm.

                                              17/11-14

Hirvo fikk fredag tittelen Norsk Juniorvinner på "Dogs 4 all" Lillestrøm , Norges største utstilling. Han ble i tillegg andre beste hann blant mange vakre eksemplar av rasen Norsk Elghund Grå.

På søndag var det ny utstillingsdag der det ble konkurrert om Nordisk vinnertittel. Hirvo tok også denne tittelen heim, Nordisk Juniorvinner. 🙂

Kullsøster Diana ble søndag stillt på plassen bak Nordisk juniorvinnertittel, så nære så nære..

Dette kullet er bare vel 10 mnd gammel. Fire av sju er nå stillt på utstilling og alle har oppnådd minst exellent. Flere er allerde skutt elg for også, så vi gleder oss til og følge denne gjengen framover.

Kvernmomarka`s F-A Zenta
1jk-2jkk-ck på Løkkenutstillingen i går 🙃
                       10-11-2014
Dette var resultatet vakre 10 mnd gamle Zenta oppnådde på si første utstilling i går. Med litt mer erfaring og trening tror vi hun vil komme enda høyere på resultatlista. Det ble gitt 8 CK blant de mange tispene som stillte på Løkken, Zenta ble stillt som nr 5 av dem og ble dermed ikke plassert i gruppa. Men det var så nære så nære... !  Dommeren var i alle fall full av godord om denne jenta 😀

Kvernmomarka`s F-A Zenta
1jk-2jkk-ck på Løkkenutstillingen i går 🙃
                       10-11-2014
Dette var resultatet vakre 10 mnd gamle Zenta oppnådde på si første utstilling i går. Med litt mer erfaring og trening tror vi hun vil komme enda høyere på resultatlista. Det ble gitt 8 CK blant de mange tispene som stillte på Løkken, Zenta ble stillt som nr 5 av dem og ble dermed ikke plassert i gruppa. Men det var så nære så nære... !  Dommeren var i alle fall full av godord om denne jenta 😀

Frøken Internasjonal Utstillingschampion 😀
                                              13-10-2014
Frøken deltok i går på internasjonal utstilling i Sundsvall, Sverige. BIR og CACIB gikk som en drøm også denne gangen.🙂
Frøken kan nå titulere seg INT UCH  NUCH  NJBCH NJV-12 Frolingens Frøken. Her er dommerkritikken:

"Middels kraftig velbygget tispe. Korrekte proporsjoner. Utmerket hode. Korrekt bitt. Velformede mørke øyne. Velbårne ører. Bra hals, overlinje og vinkler. Velbåren hale. Frie kraftfulle bevegelser. Utmerket temperament."
Frøken Internasjonal Utstillingschampion 😀
                                              13-10-2014
Frøken deltok i går på internasjonal utstilling i Sundsvall, Sverige. BIR og CACIB gikk som en drøm også denne gangen.🙂
Frøken kan nå titulere seg INT UCH  NUCH  NJBCH NJV-12 Frolingens Frøken. Her er dommerkritikken:

"Middels kraftig velbygget tispe. Korrekte proporsjoner. Utmerket hode. Korrekt bitt. Velformede mørke øyne. Velbårne ører. Bra hals, overlinje og vinkler. Velbåren hale. Frie kraftfulle bevegelser. Utmerket temperament."
Freidig har fått bekreftet Norsk Jaktchampionat
                       04.09.2014
Vår kjære Havahaugens Freidig kan etter gårsdagens dommermøte kalle seg NJBCH
Freidig har fått bekreftet Norsk Jaktchampionat
                       04.09.2014
Vår kjære Havahaugens Freidig kan etter gårsdagens dommermøte kalle seg NJBCH

Frøken har fått bekreftet Norsk Jaktchampionat
                      04.09.2014
Vår lille store Frolingens Frøken kan etter dommermøtet i går kveld også kalle seg NJBCH. Hennes fulle tittel er nå         NJV-12  NUCH  NJBCH Frolingens Frøken 😘

Frøken og oppdretter Arve Flatås på skogstur.

Luna har fått bekreftet Norsk Jaktchampionat

                    04-09-2014
Vår kjære Kvernmomarka's P-D Luna kan etter dommermøtet i går kveld kalle seg NJBCH. 🙂

Luna jakta -13
Fine Dina Best in Show valp på NKK Bjerke i dag 
                       17.08.2014
Kvernmomarka's F-A Diana ble i dag kåret til den vakreste av alle valper av alle tenkelige og utenkelige raser på Nkk Bjerke.
Pappan heter Korsboens Albin og mamman er vår egen Havahaugens Freidig.
Vi gleder oss til og følge med på hva denne frøkena vil oppnå både i utstillingsringen og i skogen med tiden 🙂
Fine Dina Best in Show valp på NKK Bjerke i dag 
                       17.08.2014
Kvernmomarka's F-A Diana ble i dag kåret til den vakreste av alle valper av alle tenkelige og utenkelige raser på Nkk Bjerke.
Pappan heter Korsboens Albin og mamman er vår egen Havahaugens Freidig.
Vi gleder oss til og følge med på hva denne frøkena vil oppnå både i utstillingsringen og i skogen med tiden 🙂
Freidig innstillt til 1. premie på separatprøve.
                      08-08-2014
Vår egen kjære Havahaugens Freidig gikk i dag sin forhåpentlig siste jaktprøve i forbindelse med jaktchampionatet. Flere situasjoner fikk hun , og innstilling til 1. premie.

De siste 11 jaktprøvedager for bandhund med våre hunder har ført til 1. premie. Da er det lov til og være stolt over fører og hunder
Luna innstillt til 1. premie begge dager på todagers Jaktprøve 🤩
                       04/08 - 2014
Kvernmomarka's P-D Luna manglet bare todagersprøven for og fylle kravet til Norsk Jaktchampionat for bandhund. Vi venter spent på dommermøtets avgjørelse på dette selv om vi føler oss rimelig sikre på at godkjenning vil bli gitt. Det er først og frem en glede for oss, men også vemodig at Thomas planer for Luna ang. jaktchampionat  nå er fullført.

Frøken innstillt til 1. premie på todagers jaktprøve.
                      27-07-2014
Det lyktes igjen for Frøken i tørt og meget varmt vær. Hun har nå foreløpig oppfylt alle krav til Norsk Jaktchampionat for bandhund, bare godkjenning på dommermøtet igjenstår. All verdens utstillingsresultat betyr lite i forhold til dette for oss. Selv om det selvfølgelig er moro og ha en vakker hund 😀

Frøken 1. premie og 91 poeng på samlaprøve i går !
                          13/7 - 2014
Frøken gjorde det hun er best til på samlaprøven til Sør Trøndelag Elghundklubb i Orkdal. Hun skjøttet jobben sin så godt at det poengmessig holdt til beste resultat av alle påmeldte hunder på lørdag. Værforholdene var ekstremt vanskelige i helga, noe Frøken tydeligvis ikke brydde seg om 🙃.
Sør Trøndelag Elghundklubb fortjener mye skryt for tilrettelegging og gjennomføring av denne prøven. I år var det rekordstor påmelding, 33 hunder påmeldt på lørdag, noen få mindre i antall på lørdag.  


                      

Kvernmomarka's P-D Luna fikk 1. premie og 82 poeng på samla prøve.   
                     13/7 - 2014
Luna og Kjetil stillte på Sør Trøndelag sin samla prøve i Orkdal i dag (natt). Svært vanskelige forhold med nesten vindstille hindret ikke gode Luna i og ta med seg førstepremien. 4 hjorter fant hun, og hennes arbeide holdt altså til 82 poeng. Spesielle forhold gjør at det ligger litt ekstra følelser bak denne premien for oss.

                      

Trix best i brukshundklassen med CK.
                    
6/7-14
Kvernnmomarka's Trix var i dag på dachshundspesialen på Vikhamar der han slo sine konkurrenter i klassen. Dommeren klistret attpåtil et CK til bedømmelsen.
Vi ønsker og berømme eierne Mona og Karl Ove Indal for eksellent oppfølging av hundene de har kjøpt fra Kvernmomarkas Kennel, samt Mona sitt engasjement for og holde Trix sin pels i utmerket utstillingskondisjon gjennom hele året. Gratulerer fra oss !! 😀

Freidig 3. beste tispe på Stiklestad.
                   7/6-14
Her er dommerens kritikk av vår kjære Havahaugens Freidig :
 
" 49 cm. Velformet vakkert hode, ører og øyne. Korrekt bitt og maske. Bra hals , overlinje og hale. Utmerket brystkasse, bra bein og poter. Gode vinkler. Rører seg med utmerket steg. Meget bra pels og tegninger. "

OPDRETTERPRIS
                                                  4/6-14

Hipp hurra for vår kjære Havahaugens Freidig og hennes kullsøsken ! 4 av 5 i kullet har oppnådd første premie på jaktprøve (den siste har ikke stillt på jaktprøve enda). Dette kvalifiserte til Oppdretterpris på årets RS i elghundforbundet. Oppdretter er Leif Landrø, men pappan til kullet er vår egen kjære Kvernmomarka's P-G Plugg 😘

Frøken kåret til årets utstillingshund - 13
                                        29/5-14
Vår kjære Frøken er kåret til årets utstillingshund av Norske Elghundklubbers Forbund. Dette på grunn av hennes fantastiske resultat i utstillingsringen.
Plakett for dette ble utlevert av representant fra elghundforbundet.

Frøken ble tidligere i år kåret til "Årets mestvinnende"  av Norsk Kennelklubb.

Matmor har en egen kåring og hun er der kåret til "årets beste og snilleste"

Oda BIM på Trondheimsutstillingen 😀
                    22-03-2014
Vår egen vakre og snille Vamyras N-Oda stillte i dag på sin andre utstilling og gikk helt til topps som den vakreste blandt 25 tisper i sin rase. Gratulerer til oppdretter Rune Olsen/ Odrun Robøle, oss selv, og til Odamor😘

Her er dommerkritikken : " 49 cm. Meget gode proposjoner, korrekt hode, meget god hals/rygg, utmerket hale, velformet bryst, tilstrekkelig vinklet, god benstamme, korrekt pels, utmerkede bevegelser. "

Diplom i posten 🙂🙂🙂

                                           30/1 - 2014

Denne diplomen dumpet ned i postkassen i dag. Bevis på at Frøken ble årets mestvinnende på NKK's utstillinger i 2013.Den vil få glass og ramme på, og plass på veggen selvfølgelig. 
Renni jaktchampion !!😀
                                        2/1 2014
En god nyhet på starten av året ! Etter dommermøte i desember det nå klart at 2 år gamle Kvernmomarka's H-R Renni i løpet av høsten -13 har oppnådd og bli jaktchampion. Hun kan dermed titulere seg NJCH 🙂. Renni har gått en prøve uten elg, det har ellers vært fire strake førstepremier fram imot championatet. Poengsummene er 77, 82 på endagedrsprøvene, og 82 og 87 poeng på todagersprøven nå i høst. Snille Renni er etter gode bandhundlinjer både på mor- og farsiden .Vi gratulerer Renni og eier Leif Landrø hjerteligst !!
Kvernmomarka's H-R Renni 10 mnd
Til våre venner og valpekjøpere ønskes 

God Jul
og
Godt Nyttår

Hilsen  Kjetil og Heidi

fra
Kvernmomarka's Kennel

Kahn innstillt til 1. premie 😀
                    5/12-13
Kernmomarka's Kahn gikk i dag løshundprøve og dommeren har  innstillt til første premie og 78 poeng ! 
Vi gratulerer Kahn og eier Martin Reiten hjerteligst !
😀 
Kahn på jakt
1. premie for Pedro ! 😀
                      4/12 -13
Kernmomarka's Pedro, 1 1/2 år , gikk tidligere i høst løshundprøve. På dommermøte i går ble det fastsatt at prøven holdt til en god førstepremie og 81,5 poeng. Det ble skutt fire elger for Kahn i høst .Vi gratulerer Kahn og eier Rolf Ulrich Løkken med bragden !
🙂
Pedro med sin første elg
GLADNYHET ! 
                      23-11-2013
INT NUCH NJBCH Kvernmomarka's Rapp er i år også brukt som løshund. Forrige søndag kom han bort etter slipp i Veresfjella. Stor bekymring og sorg før eier sammen med oppdretter fant Rapp like ved slippsted 4 døgn senere. Gjensynsgleden var stor !!! 
Gjenforening mellom eier Karl Ove og Rapp etter 4 døgn i fjellet. :)
Frøken Norsk Utstillingschampion! 
                      9/11 - 2013
Frøken kan nå kalle seg NJV-12  NUCH Frolingens Frøken etter at hun på Høylandsutstillinga i dag nok engang tok certet og ble Best i Rasen 🙃 blandt deltagere som ifølge dommeren holdt en meget høy standard !
Selv om Frøken i dag var litt vanskelig og stille holdt det til BIS 3. Frøken skal også få økt fôrmengde den neste uka for og legge på seg litt til neste utstilling.

Vi gratulerer samtidig Frøkens helbror Frolingens Dyre på 9 mnd som ble BIM på samme utstilling, etter at han "slo ut " 2 hardbarka championhanner !! Ikke nok med det, men Frolingens oppdrett  stillte i oppdretterklassen og oppnådde 1. premie med hederspris. Gratulerer til oppdretter Liv og Arve Flatås !!


Dommerens kritikk på Frøken :

 "43 cm. Utmerket type. Vakkert hode, god hals, kropp og benstamme. Korrekt hale, normalt vinklet. Utmerkede bevegelser, godt hårlag. Utmerket gemytt, bitt og tenner uten anmerkninger. "Frøken Best i Rasen og 2. Beste Norske i Harstad i går.
          6/10 
Etter dette resultatet er Frøken sin status etter 8 utstillinger i Norge: 8 Best i Rasen  og 8 CERT, (derav 4 store med 3 CACIB ). Hun er i år ubeseiret i rasen både i Norge og Sverige.
 
I tillegg leder hun " Årets utstillingshund " og "Mestvinnende rase" ! 😘

I helga var dommerens kritikk slik :
" 44 cm. Utmerket helhet. Velformet hode. Bra uttrykk. Utmerkede proposjoner. Korrekt bitt. Bra overlinje. Velbåren svans. Rør seg ledig. Utmerket pelskvalitet. "
 


                     
Kvernmomarka's H-R Zanto offentlig godkjent ettersøkshund
                                          18-09-2013
Det hagler inn med meldinger om godkjente spor- og blodsporprøver. Denne gangen er det Zanto og Steinar som har blitt offentlig godkjent ettersøksekvipasje 😀 .
Vi gratulerer Zanto og familien Johansen i Namsos og ønsker lykke til med jakta !
Zanto 4,5 mnd
Offentlig godkjent ettersøksekvipasje 🙂
                                     16-09-2013
Disse to jegerne har sammen gått både blod- og fersksporprøve og kan nå kalles offentlig godkjent ettersøksekvipasje. Vi gratulerer Kvernmomarka's Tiko og Tore Kjesbu !
Kvernmomarka's Trym offentlig godkjent ettersøkshund 🙂
                                     15-09-2013
Trym har nå gått blodspor til 1. premie og kan kalle seg offentlig godkjent ettersøkshund. Gratulerer til eier og fører Ole Petter Helden !
Jon Olav og Trym som valp
Kvernmomarka's Hera 1. premie med HP på blodsporprøve 🙃
                    15-19-2013
Strihårsdachsen Kvernmomarka's Hera gikk i dag en super blodsporprøve som resulterte i 1. premie med hederspremie!
Hera "støvsugde" seg fram på dachsers vis til dette resultatet!
Vi gratulerer eierne Odd Einar Helden og Kristine Moldestad med det flotte resultatet !
😀
Hera har også godkjent fersksporprøve og er dermed OFFENTLIG GODKJENT ETTERSØKSHUND ! 
Godkjente sporprøver
                      13-09-2013
Kvernmomarka's Tiko , Kvernmomarka's Trym ,Kvernmomarka's
 Smirre og Vamyras N-Oda har den seneste tiden gått hver sin  godkjente ferksporprøve. Greit med alt som er unnagjort 🙂
 
Smirreguten 2. beste hanne i Ånge.
                      26-8-2013
Kvernmomarka's Smirre etter Turte og Izack ble kun slått av sitt søskenbarn på utstillingen i går. Heia Smirre, vi har god tro på deg !! kritikken kommer senere
Frøken kvalifisert til Crufts
                                         26-8-2013
Søte lille Frøken kan nå delta på verdens største og mest kjente hundeutstilling som avholdes i England våren 2013. Alle hunder som stiller der må være kvalifisert for og delta, så konkurransen er knivskarp :) . Det var resultatet på NKK Bjerke i Oslo i går som åpnet denne muligheten for Frøken. Selv om hun ikke var sitt vante jeg i ringen , antagelig pga pågående penicillinkur pga skaden ved øyet, dugde det til Best i Rasen også i går. Ingen tisper og gi certet videre til i denne gangen heller, så nå har Frøken 3 NKK-cert og 4 cert i Norge. Dommeren sa dette om Frøken :

"45 cm. Vakker velbygd tispe av utmerket type. Flotte proposjoner. Godt hode og uttrykk. Saksebitt. Velformet bryst og kropp. God benstamme. Sterk overlinje. Meget gode bevegelser. Utmerket pels og farge. "
Freidig og Frøken innstillt til 1.premie på jaktprøve 
                    17-08-13
Havahaugens Freidig gikk todagersprøven onsdag og torsdag og er innstillt til 1. premie. Her har vi ikke hørt innstilling på poengsum enda. Freidig har fra før i sommer en 1.premie på samlaprøve og kan tidligst gå prøve(r) som gir henne jaktchampionatet neste år.

Frolingens Frøken gikk i dag separatprøve og ble innstillt til 1.premie med 86 poeng.

HURRA !!  Jentene våre har gitt oss en spennende uke , begge ført av Kjetil 🙂
Frøken og Freidig BIS og BIS 3 på Østersundutstillingen 2013
Frøken BIR og 4BIG på Elverum
                      11/8 - 13
Frøken vant rasen og samlet flere poeng til årets utstillingshund. 🤩                                                                                     Som på Stiklestadutstillingen prøvde vi og gi certet videre, men heller ikke i Elverum hadde ck-hundene som ble plassert bak Frøken jaktpremiering, noe som betyr at Frøken fikk beholde certet selv. Frøken har nå 6 cert i Norge, derav 2 storcert. 
En effektiv dommer i svarthundringen, fint utstilligsvær og masse trivelige folk rundt ringen bidro til en fin dag på Prestøya .

Her er dommerens kritikk:
"44 cm . Uten anmerkninger på bitt og tenner. Meget bra bevegelser. Korrekt hode, sterk kropp, bra hale og benstamme og farge/pels. "
 
Frøken på vift i Helgeland vår -13
Kvernmomarka's Tikko godkjent på bjørn i Namsskogan 😀😀😀
                        1/8-13
Tikko 16 mnd, som er etter kombinasjonen Pei Fang s-Turte og Vamyras Izack slo til i kveld  - så godt at dommer Kåre Vik uttalte at det var den beste hunden han hadde dømt  i år . Tikko skåret fullt på alle momenter i testen bortsett på innkalling. Det var nok mere givende og lose på bjørnen 😉. Det er moro og være oppdrettere på en slik dag og vi gratulerer matfar og matmor Tore og Guri Kjesbu med det flotte resultatet !
Kvernmomarka's Ninni til NM !
                      29-07-2013
Vi ønsker av hele vårt hjerte NJBCH Kvernmomarka's Ninni og fører Ove Helge Lo lykke til med NM -13 i Sør Trøndelag neste helg.
 Denne jaktlystne jenta gikk strake veien til jaktchampionatet med 1. premie som resultat på alle prøvene. Som om ikke det var nok stillte hun i etterkant på laushundprøve, også der med 1. premie som resultat !! 
😀 Ninni var også kvalifisert til NM i 2011, men deltok da ikke. Vi håper på fine dager i skogen og et vellykket arrangement.
 LYKKE TIL !😘
Freidig fikk 1. premie på Orkdalsprøven i dag ! 
                        7/7 - 13
Vår kjære Havahaugens Freidig dro hjem en 1. premie på samlaprøven til Sør Tr.lag Elghundklubb i dag. Freidig er datter av Kvernmomarka's P-G Plugg og Havahaugens Raisa. Vi angrer ikke på at vi beholdt Freidig som parringsvalp. 🙂
Renni fikk 1. premie på jaktprøve i dag😀
                      6/7 - 13
Kvernmomarka's H-R Renni Deltok på Sør Trøndelag Elghundklubb sin samla prøve i Orkdal i dag. Renni gikk til en første premie sammen med sin eier og fører Leif Landrø.
Vi gratulerer ekvipasjen og ønsker lykke til med todagersprøven som nå gjenstår.
                        
Frøken på Stiklestadutstillingen.
                          8/6-13
Det var med litt ekstra nerver matmor tok med Frøken på Stiklestadutstillingen i dag, ettersom hun har røytet av. Selv om pelskondisjonen kanskje ødela litt for helhetsintrykket, synes vi resultatet ble veldig bra ;  1 bk - 1 bkk - ck - Cert - Best i Rasen - 3BIG🙂 .
Dommerens kritikk :

" 45 cm. Feminin og kraftfull. Meget tiltalende hodeform. Bra skalle, passe stopp. Velformede øyne. Velbårne ører på den større siden. Bra hals og kropp. Velbåren hale. Effektive sidebevegelser. Bra pelsstruktur. Perfekt temperament. Meget velvist ( kremt). Bra helhet."
Frøken på Stiklestadutstillingen.
                          8/6-13
Det var med litt ekstra nerver matmor tok med Frøken på Stiklestadutstillingen i dag, ettersom hun har røytet av. Selv om pelskondisjonen kanskje ødela litt for helhetsintrykket, synes vi resultatet ble veldig bra ;  1 bk - 1 bkk - ck - Cert - Best i Rasen - 3BIG🙂 .
Dommerens kritikk :

" 45 cm. Feminin og kraftfull. Meget tiltalende hodeform. Bra skalle, passe stopp. Velformede øyne. Velbårne ører på den større siden. Bra hals og kropp. Velbåren hale. Effektive sidebevegelser. Bra pelsstruktur. Perfekt temperament. Meget velvist ( kremt). Bra helhet."
Frøken Cert, BIR og 2BIG på jakthundutstillingen i Hattfjelldal.
                   27/5-2012
Vår kjære søte Frolingens Frøken slutter ikke og imponere oss . I to dager på rad har hun eiet ringen :). Vi er veldig glade for at dommerne ser Frøken sine kvaliteter både når det gjelder utseende og gemytt. At hun gjerne prøver og innynde seg og smiske med dommerene ser heller ikke ut til og slå negativt ut😀.

Her er dommerens kritikk:
" Exellent type og balanse. Utmerket hode og uttrykk. Utmerket hals og overlinje. Velkroppet og samlet. Utmerket haleføring. Velvinklet. Meget god pels. Meget frie stabile bevegelser."
Frøken og Freidig BIS og BIS 3 på Østersundutstillinga i dag. 😀
                      25-05-2013
NJV-12 Frolingens Frøken ble BIS og vår parringsvalp etter Kvernmomarka's P-G Plugg, Havahaugens Freidig, ble til vår 
store glede med fram til toppen på årets Østersundutstiling. 270 hunder deltok på utstilingen, derav 220 elghunder. Vi er meget fornøyd med dagen :)
Frøken Bir, Cert , Cacib og Beste Norske Rase på Nkk's internasjonale utstilling i Ålesund.
                      5/5-13
NJV-12 Frolingens Frøken. Konkurransen i rasen var ikke stor da det kun var påmeldt 2 Norsk elghund sort på utstillingen. Vi er alikevel glade for kennelcertet og caciben slik at dette er "unnagjort".  At frøken senere på dagen ble kåret til "Beste Norske Rase" synes vi er nok et bevis på at dommerne synes hun er en skapelig hund 🙂. Her er den finske dommerens kritikk: 
" Exellent type. Good lenght of body. Nice head, dark eyes. Good neck and ang. (vinkler). Moves very well. Exellent coat and temperament."
                      
Frøken i Ålesund, en vakker og trivelig by.
Kvernmomarka's Ninni tatt ut til NM bandhund
                      5/5-13
Ninni skal representere arrangørklubben Sør-Trøndelag elghundklubb. Ninni gikk strake vegen fram til bandhundchampionatet med fire førstepremier. Det skal nevnes at hun også har gått en løshundprøve med resultat 1. premie. Ninni, vi heier på deg og ønsker deg og fører Ove Helge Lo lykke til !
Frøken Best in Show igjen 😀
                    28/7-13
NJV-12 Frolingens Frøken " did it again " da hun ble Best in Show på Helgeland elghundklubb sin jubileumsutstilling i går. Av 6 utstillinger som Frøken har vært på, har hun blitt BIS tre ganger og BIR 4 ganger. Vi er mektig stolt av deg snille Frøken :). Her er dommerens kritikk:

" 44 cm. Velbalansert. Feminin. Velskåret hode. Velplasserte litt store ører. Mørke øyne. Velkroppet. Meget bra hale. Velvinklet/velgående. Supre poter. Velpresentert, vakker pels og farge. "

Etterlyser med dette valpekjøper som har stått lenge "på tur" til og kjøpe Norsk elghund grå valp hos oss. Vi har mistet tlfnr. ditt. Hvis vi ikke husker feil, så har du tilknytning til Namsos/Namdalen men bor lenger nord i landet. Ta kontakt, vi planlegger kull nå :)

Hilsen Heidi og Kjetil
NJV-12 Frolingens Frøken nr3 Best in Show
                      9/3 - 2013
I dag deltok Frøken på Steinkjerutstillinga og fikk 1 bk- 1bkk-ck-cert- 1btk - BIR  og nr3 Best in Show :) . Frøken skulle egentlig stilles på Trondheimsutstillinga i dag, men pga at bilen ikke startet i kulda, fikk Frøken og Heidi haike med Kjetil til Steinkjerutstillinga, hvor Frøken også var påmeldt. Her er dommerens kritikk:

"1,5 år gammel, 44 cm høy tispe - utmerket type som er i full balanse. Velformet rasetypisk hode. Sterk rygg, harmonisk kropp. Velstillte for- og bakbein med passe vinkler i beina. Utmerket hårlag og gemytt. Harmoniske jordvinnende bevegelser."

NJV-12 Frolingens Frøken nr3 Best in Show
                      9/3 - 2013
I dag deltok Frøken på Steinkjerutstillinga og fikk 1 bk- 1bkk-ck-cert- 1btk - BIR  og nr3 Best in Show :) . Frøken skulle egentlig stilles på Trondheimsutstillinga i dag, men pga at bilen ikke startet i kulda, fikk Frøken og Heidi haike med Kjetil til Steinkjerutstillinga, hvor Frøken også var påmeldt. Her er dommerens kritikk:

"1,5 år gammel, 44 cm høy tispe - utmerket type som er i full balanse. Velformet rasetypisk hode. Sterk rygg, harmonisk kropp. Velstillte for- og bakbein med passe vinkler i beina. Utmerket hårlag og gemytt. Harmoniske jordvinnende bevegelser."

Jaktchampion Petra🙂
                07.03.2013
Vi har visst det lenge, men nå er det offisiellt; Kvernmomarka's  P-D Petra , eier Inga Berit Lein, kan kalle seg NJBCH. I dag ble championatet registrert på dogweb. Hyggelig lesning for oss oppdrettere det . Vi gratulerer nok en gang dyktige jenter med bragden !!
Petra med sine flotte valper født 22. feb. 2013
Kvernmomarka's Fia testet fri for PRA 🙂
                          22/12-12
Vi fikk  den gledelige nyheten pr. post i dag. I brevet sto det at Fia var genetisk fri for PRA. Ettersom det er store forekomster av PRA hos engelsk setter, føler vi at denne beskjeden er som en stor julegave til oss selv 🙂. På bildet Fia som valp.
God Jul og Godt Nyttår
ønskes til alle våre valpekjøpere, venner og bekjente !

Hilsen Kjetil og Heidi ved 
Kvernmomarka's Kennel 🙂
Jaktlaget minus Christian som var opptatt denne dagen. Hunden er Kvernmomarka's Snerta med sin første elg.
Kvernmomarka's Sirius innstillt til 1. premie på løshundprøve 😀
                      25-11-12
Ukens høydepunkt for oss da vi i dag fikk telefon fra Stein Markussen om at Sirius hadde gått til en klar førstepremie.
Sirius på 19 måneder gikk i dag sin første løshundprøve. 
Gratulerer !! 😀
Kvernmomarkas Arja
                        25-11-12
Arja 19 mnd har hatt flere loser denne høsten. Den siste resulterte i elgfall etter 1,5 timer los. På bildet er Arja og eier Lars Ole Svendsen ved en kalv som er skutt for henne tidligere. Vi møtte Arja og hennes familie på Lillestrøm i helga og kan skrive under på at hun i tillegg til sine jaktegenskaper er en utrolig snill, trivelig og rolig hund.🙂
Frøken ble Norsk Juniorvinner på Lillestrøm i dag 🙂
                        24-11-12
Frolingens Frøken  kan dermed titulere seg  som NJV-12 Frolingens Frøken :)
Kvernmomarka's T-J Hirvi
                      15-11-12
Her er Hirvi i full gang på elgen, det er ikke iveren det står på ser det ut som :) Hirvi er ei ungjente fra Turtes kull fra i fjor. Av 7 valper fra dette kullet har vi fått tilbakemelding fra 5 om at det er skutt elg i los for dem.🙂
Frøken did it again ! 😀
Best in Show på Høylandet.
                    10-11-12
Frolingens Frøken, vår lille vakre sorte personlighet slo til igjen. 
Her er dommerens kritikk:

" Utmerket hode. Flott overlinje. Utmerket kryss og hale. Velvinklet rundt om. Utmerket pels og farge. Utmerkede bevegelser."

Vi takker igjen for at dommeren ser vår vakre frøken, modig gjort  og la en junior kjempe i teten 😘
Frøken did it again ! 😀
Best in Show på Høylandet.
                    10-11-12
Frolingens Frøken, vår lille vakre sorte personlighet slo til igjen. 
Her er dommerens kritikk:

" Utmerket hode. Flott overlinje. Utmerket kryss og hale. Velvinklet rundt om. Utmerket pels og farge. Utmerkede bevegelser."

Vi takker igjen for at dommeren ser vår vakre frøken, modig gjort  og la en junior kjempe i teten 😘
BIS- hund som hviler på sine laubær ;)
Freidig på Høylandsutstillinga
                                      10-11-12
Freidig stillte i brukshundklassen  og ble nr.3 med CK. Her er dommerens kritikk:

" 49 cm. Utmerket type. Velformet feminint hode. Korrekt bitt. Fine proposjoner. Vakre øyne og ører. Godt muskelert hals. Velvinklet. Velutviklet bryst. Utmerket spenstig muskulatur i kropp og ekstremiteter. Meget vakker pels, struktur og farge. Gode sunne poter. Beveger seg sundt og effektivt. Fint temperament. "
Freidig for ett år siden
Vamyras N-Oda BIM valp på Høylandsutstillingen.
                      10-11-12
Oda har deltatt på sitt første valpeshow i dag. Her er dommerens kritikk:

" Knappe 6 mnd. Utmerkede proposjoner i hode og kropp. Korrekt bitt. Vakre mørke øyne. Velplasserte små ører. Utmerkede muskler i hals. Bra vinklet, velutviklet bryst for alderen. Korrekt hale. Allerede bra muskulatur. Meget lovende pels og farge. Beveger seg meget godt. Herlig temperament. En særdeles lovende valp. "


Vamyra's N-Oda 10 uker på bildet
Kvernmomarka's H-R Zanto på sin første utstilling 🙂
                                    10-11-12
Zanto som stilte i juniorklasse klinket til og fikk CK . Han kjempet sammen med champion og voksne hannhunder og ble 4 beste hannhund, noe vi synes er meget bra. Flott samarbeid mellom eier Steinar Johansen og Zanto. Vi sender gratulasjoner også til Zantos stolte matmor som  skal ha sin del av æren 🙂
Zanto 4 mnd på bildet
Petra har gått todagers prøve, innstillt til 1- premie begge dager 😀
                        8/11-12
Da har Inga Berit og Kvernmomarka's P-D Petra gjennomført og oppnådd de krav som kreves for Norsk jaktchampionat. Etter dommermøtet regner vi med at søknad om championat sendes NKK. Flinke jenter !!
Petra med en av sine etterhvert mange elger
Snerta med sin første elg.
                     4/11-12
Kvernmomarka's Snerta fant og loset på elgen, ei fjorkvige. Vi er kjempefornøyd med snille Snerta som i dag ble sluppet for andre gang i sin "karriere". Artig og se hennes målbevisste arbeid på sporet av elgen. Denne jenta ga seg ikke med det første 😘 . Takker Snerta for en flott dag og for vakker "elghundmusikk" i skogen.
Sirius med sin første elg 🙂
                      1/10 -2012
Kvernmomarka's T-J Sirius deltok på jakt for første gang i sitt unge liv. Los ble det, og 6-tagger'n datt for børsa til jeger og hundeeier Stein Markussen. Vi ønsker ekvipasjen mange slike opplevelser framover ! 
Kvernmomarka's T-J Sirius med sin første elg :)
Sirius ble offentlig godkjent ettersøkshund 🙂
                        8/9 - 2012
Kvernmomarka's Sirius gikk i går både blod- og fersksporprøve, og de gikk han så godt at han nå er offentlig godkjent ettersøkshund. Gratulerer til Sirius og fam. Markussen i Lavangen. Lykke til videre !          🙂
Kvernmomarka's Sirius på utstilling NKK Tromsø
                    2/9-2012
Godguten fra nord, handlet av matmor Mona Markussen, fikk i dag CK og ble tredje beste hanne . Sirius er ikke gamle gutten så dette synes vi er riktig så bra. Gratulerer til hele familien !!
Kvernmomarka's Sirius på utstilling NKK Tromsø
                    2/9-2012
Godguten fra nord, handlet av matmor Mona Markussen, fikk i dag CK og ble tredje beste hanne . Sirius er ikke gamle gutten så dette synes vi er riktig så bra. Gratulerer til hele familien !!
Sirius i skogen
Trix offentlig godkjent ettersøkshund
                    28-8-12
Kvernmomarka's Trix gikk i dag fersksporprøven og oppnådde 9 poeng. Gratulerer til Trix og eierne !!🙂
Frøken ble Best in Show på Ångeutstillingen
                                              26/8-12
Vår lille søte svartfrøken, Frolingens Frøken var ikke snauere enn at hun dro i land seieren i dag, kun 10 mnd gammel. Vi takker de to rutinerte dommerne for at de så Frøken sine kvaliteter og at de stiller en junior først. Over 100 hunder stillte, og seks hunder gikk til BIS-finalen. Heia Frøken !!😘
Frøken måler sin argeste konkurrent, en Jämthundshanne
Kvernmomarkas Smirre på sin første utstilling
                      26/8-12
Smirre ble med på lasset da vi dro til Ånge på utstilling i dag. Han stillte i valpklasse 4-6 mnd. Dommeren skrøt uhemmet av den flotte gutten vår og ga han HP. Ettersom det ikke var valpeshow, bare bedømming av valper, ble det ingen BIS-finale på Smirre. Men vi nevner at Smirre var den eneste valpen som fikk hederspremie
Trix premiert på blodsporprøve i dag 🙂
                     26/8-12
Kvernmomarka's Trix , en kjekk ung strihårsdachs fra Inndalen kan nå kjempe om cert på utstilling ettersom han ble godt premiert på blodsporprøve i dag. Gratulerer Mona og Karl Ove!
TRIX SOM VALP
Freidig offentlig godkjent ettersøkshund
                      24-8-2012   
Freidig har gått fersksporprøve og kan nå kalle seg offentlig godkjent ettersøkshund
                    

Kvernmomarka's Tinka BIM og Norsk Utstillingschampion i dag
                     12-8-2012
Tinka fikk i dag CERT og ble BIM på Tromsutstillingen. Hun er dermed NUCH. Vi gratulerer så mye til Sten Nystad og Nancy Auka i Oteren.😀

Rapp Internasjonal utstillingschampion i dag !😀
                     4-8-12
NUCH NJBCH Kvernmomarka's Rapp ble i dag IntUCH da han ble BIM og fikk CACIB på internasjonal utstilling i Svenstavik i Sverige. Gratulerer til Mona og Karl Ove !!🙂

Rapp på Løkkenutstillinga
Gratulerer til Kvernmomarka's H-R Renni !😘
                      2-8-12
Kvernmomarka's Renni , kun 10 mnd gammel, gikk i går jaktprøve for første gang. Resultatet av dette er at Renni er innstillt til 1. premie på bandhundprøve. Renni er av ekte bandhundblod og foreldrene heter Kvernmomarka's Huldra og Havahaugens Resak. Vi gratulerer også eier og eminent fører Leif E Landrø i Lensvik. Lykke til videre !!
Renni 8 uker leker med mamma Kvernmomarka's Huldra
Freidig fikk 1. premie med HP på blodsporprøve 😀
                       31-7-12
Hahaugens Freidig, datter av vår kjære Plugg og Raisa gikk prøven i dag. Freidig og Kjetil skjøttet jobben utmerket og håvet inn HP på kjøpet, noe vi er stolt og glad for :)
Velkommen til Vamyras n-Oda
                     2/7-12
Vi var i helga og hentet heim lille Oda fra Vamyras Kennel i Beitostølen. Ikke enkelt og velge valp fra dette kullet som var særdeles jevnt og fint.
Oda var snill og still hele veien heim til Verdal og har vist seg og være en særdeles stødig og rolig valp. Vi synes hun er nydelig, og gleder oss på og følge denne jenta fremover.
Oda 7 uker
Zanto første premie på blodsporprøve 😀
                     28/6-2012
Kvernmomarka's H-R Zanto gikk sin første blodsporprøve akkurat 9 mnd gammel , besto med glans og fikk 1. premie !
Kjempeartig for oss og få slike beskjeder🙂.
Zanto's mor og far er Kvernmomarka's Huldra og Havahaugens Resak.
Eier er Steinar Johansen og vi ønsker lykke til videre !!
Zanto første premie på blodsporprøve 😀
                     28/6-2012
Kvernmomarka's H-R Zanto gikk sin første blodsporprøve akkurat 9 mnd gammel , besto med glans og fikk 1. premie !
Kjempeartig for oss og få slike beskjeder🙂.
Zanto's mor og far er Kvernmomarka's Huldra og Havahaugens Resak.
Eier er Steinar Johansen og vi ønsker lykke til videre !!
Zanto da han var 4 mnd gammel
Velkommen til Foxy 😘
                       23.06.12
Hamiltonstøveren Foxy flyttet i dag inn hos Kjetil, hun er ei nydelig frøken på 8 uker. Foxy eies av Verdalsbruket, men blir altså og finnes på Kvernmoen i det daglige.
Planen er at Foxy skal bli en dyktig revejeger med tiden.
Kvernmomarka's P-D Gørko godkjent på permobjørn 🙂
                      23/6-2012
Kvernmomarkas Gørko som er sønn av Kvernmomarka's Pia og Pei Fang Diser prøvde seg på permobjørn i dag og ble godkjent.Tøff gutt 🙂  Gratulerer til eier Rune Gudding !!
Gørko som valp og Ida
Rapp did it again !!
                       16/6-2012
NUCH NJBCH Kvernmomarka's Rapp ble BIR - BIG - BEST IN SHOW på Stiklestad og gjentok dermed bragden fra i fjor !!
Store gratulasjoner går atter en gang til Mona og Karl Ove Indal.
Petra har fått ny jobb 🙂
                      7/6-12
Kvernmomarka's Petra har fått seg ny stilling som terapihund med fører/eier Inga Berit Lein. Petra er den første og eneste elghunden i Norge som innehar denne yrkestittelen. For og bli godkjent som terapihund har Petra gjennomført universitetsutdannelse  (faktisk ;)  og har blitt mentaltestet. For fører Inga Berit har det innebært høyskoleutdannelse. Vi ønsker begge to lykke til med nyjobben !
Petra, avslappet terapihund på besøk hos "gammelmatmor" :)
Frøken BIS valp på Trondheimsutstillinga i dag 😀
                                      25/3 - 2012

Frolingens Frøken tok med seg premier og BIS-rosetten hjem i dag. Vi skal ikke skryte på oss kjempemange konkurrenter, men vi er veldig fornøyd med dommerens kritikk av gulljenta vår:

" 5 mnd gammel valp. Fine proposjoner. Utmerket ører, øyne. Korrekt bitt. Meget bra rygg, kryss og hale. Utmerket brystkasse for alderen. Passende benstamme . Godt vinklet rundt om. Beveger seg med lette frie steg. Utmerket pels.Får HP. "
2 UK til Kvernmomarka's Fia 😘

                                             17/3-12
Vår kjære Kvernmomarka's Fia gikk sin første jaktprøve i dag og fikk en 2UK. Prøven ble arrangert av Namdal fuglhundklubb. Vi retter en stor takk til Erling Ragnar Hermann som var hennes fører i dag. Han ska også ha en stor del av æren når det gjelder dressur og trening!


Her er Fia sin kritikk :
"Fia starter i god fart, fin stil og aksjon. God kontakt med fører. Bruker vind og terreng på en bra måte. Fester stilfull stand. Reiser villig og presis ryper. Roes på kraftig tilrop i oppflukt og skudd. Utreder. "
JWW-10 Kvernmomarka's Jeger ble BIS 2 på Steinkjerutstillinga i dag!
                       10-03-2012

Snille og gode Jegergutten gjorde det godt på Røra i dag🙂.
1 BK - 1 BKK- cert- BIR -BIS 2 skjemmes vi ikke av. Jeger har nå 2 cert.I tillegg ble Kvernmomarka's Rapp 2. beste hanne. Havahaugens Freidig etter Kvernmomarka's P-G Plugg og Havahaugens Raisa fikk exellent og vant juniorklassen der 7 stk stillte.

2 championatskjold til Kvernmomarka's Rapp 🙂
                    12.02.2012
Rapp og eierne Karl Ove og Mona Indal mottokk 2 skjold på årsmøtet i går kveld. Dermed kan beviset på NUCH og NJBCH henges på veggen hjemme. Gratulerer til alle tre !😀

Kjekk Namsosing på besøk 🙂
                      3/2 - 2012

Alltid trivelig og få se igjen avkom ! I dag fikk vi besøk av Kvernmomarka's H-R Zanto på 4 mnd og hans eiere. Zanto sine foreldre er Kvernmomarka's Huldra og Havahaugens Resak.
En veldig flott gutt synes vi😘

HD-status A på Kvernmomarka's Fia
                                     18/1 -2012

God nyhet for oss at Fia har A-hofter. Bestandig spennende før resultatet kommer. Fia sine foreldre er Berkjestølens Figo og Kvernmomarka's Tine. Fia har vist særdeles lovende takter til fjells. :)

Velkommen til Frolingens Frøken 🙂

Endelig er Frøken her ! Hun er en etterlengtet dame som ble bestillt for 1,5 år siden. Hun stormet uredd inn i vårt hjem og oppfører seg som hun har bodd her hele sitt liv. Akkurat nå har hun tatt kvelden og ligger godt kveilet inntill Huldra som har tatt henne til seg som sin egen valp.
Vi ser fram til og ha denne skjønne jenta sammen med oss.

God Jul og Godt nyttår ønskes alle våre valpekjøpere og venner.

Håper at så mange som mulig stiller på utstilling og jaktprøver i løpet av 2012.

Mvh.  Kjetil og Heidi

Ninni innstillt til første premie på løshundprøve 😀
                      
25/11-2011
NJBCH Kvernmomarka's T-B Ninni gikk i dag sin første løshundprøve, smelte til, og er nå innstillt til første premie på løshundprøve. Ninni som ble bandhundchampion bare to år gammel har nå blitt 2,5 år gammel. Vi ønsker Ninni og eierne Ove Helge og Åse Lo , samt resten av gjengen lykke til videre. Kjempemorro !!

Freidig BIS 2 på Løkkenutstillinga😀
                                            13.11.2011
Vår elskede Havahaugen's Freidig ble BIR på også sin andre utstilling for valper, og senere altså BIS 2.
25 valper stillte. Dommer Nils Egil Haagenrud dømte meget godt synes vi😉, og her er hans kritikk :

"Meget lovende. Velskåret hode for alderen. Mørke vakre øyne. Små velplasserte ører. Velproposjonert kropp. Utmerket hale. Normale ben og vinkler. Utmerkede bevegelser. Flott pels. Korrekt bitt. Viser seg meget godt i ringen."


Freidig er en parringsvalp etter Kvernmomarka's P-G Plugg og Havahaugen's Raisa.  Hun har allerede vist meget gode takter i skogen😘
Kvernmomarka's Trix BIS 4 på Løkkenutstillingen !
                     13.11.2011
I våre øyne, og tydeligvis dommer Anne Indergaard sine øyne er Trix en nydelig gutt 🙂. Her er kritikken :

"6 mnd. Hode med godt drag og godt oppsplittet munnviker. Fint plasserte ører, utmerket hals og overlinje. God kjøl. Står godt på beina. Tar ut steget meget bra. Allerede begynner pelsen og bli hard. Lovende valp."

Dette kvalifiserte altså til BIS 4 . En bra start synes vi, på første utstillte dachs fra Kvernmomarka's Kennel, og godt vist av Mona som stillte hund for første gang. Gratulerer Mona og Karl Ove Indahl !
NUCH NJ(B)CH Kvernmomarka's Rapp ble BIM på Løkkenutstillingen !
                                          13.11.2011

Rapp stillte i championklassen og slo likegodt de to andre championene i klassen og ble BIM. Rapp bgynner nå å ha en respektabel ck-statistikk med sine 16 ck/cert. Vi gratulerer nok en gang Karl ove og Mona Indahl med fingutten!😀
Din overskrift
Brox har debutert som elgjeger.
                     3-11-11
Her er Havahaugen's Brox med sin andre elg, 6,5 mnd gammel :)  Han sporer godt og oppfører seg eksemplarisk foran elgen iflg eier.🙂 Brox og eier Ragnar Fossan jakter i Leksvik sine skoger.
Pappa Kvernmomarka's Plugg og mamma Havahaugen's Raisa hadde nok vært stolt hvis de kunne lese dette
Freidig ble BIR valp på valpeshow i Trondheim.
                     18/9-11
Vår kjære søte Havahaugen's Freidig var på utstilling for første gang i dag. Freidig er parringsvalp etter Plugg og Raisa.Her er kritikken som dommer Arne Foss ga henne:

"Meget rasetypisk helhet. Velutviklet for alderen.Meget tiltalende hodeform. Bra maske. Våkent uttrykk. Bra front. Bra benstamme og poter. Korrekt rullet hale. Bra overlinje. Meget gode sidebevegelser. Lovende pels og farger. Rasetypisk temperament. Flott helhet. "

P.g.a bl.annet dårlig tid måtte vi kjøre heim til Verdalen før gruppefinalen. Alikevel hadde vi en kjempefin dag. Mange fine hunder og se, 108 startende valper. Bilde kommer
Kvernmomarka's Cito med sine første ryper !
                    13/9-11

Cito har vært på sin første jakt, og eier Geir Sundby kan fortelle at det har gått riktig så bra. 🙂
Det gleder oss at Cito som bare er litt over et år allerede fungerer veldig  godt!
Cito's kullsøster , Kvernmomarka's Fia, har også sørget for rypekjøtt i fryseren så dette lover bra !
Kvernmomarka's P-S Grom offentlig godkjent ettersøkshund 🙂

Grom har i sommer gått sine prøver til utmerket i alle moment ! Denne gutten er fra kombinasjnen Kvernmomarka's Pia / Pei Fang Storm og har rukket og fyllt ett år. Bildet er tatt da Grom var få mnd, i ei brunstgrop han fant. Gratulerer til Grom og eier Stian Berntsen :)
  
Kvernmomarka's T-B Tinka fikk Cert , Cacib og ble BIM på NKK's utstilling i Tromsø !!😀

                     28/8 -2011
Vakre Tinka slo igjen til , 14 dager etter at hun tok certet på Asbjørn Sjøtun's minneutstilling i Oteren.
Denne gangen rasket hun med seg kennelcertet , caciben og ble best av alle tispene!
Våre gratulasjoner går nordover til Sten og Nancy Auka
                                        30/8-2011
Tinka har i dag gått prøver og oppnådd resultater som kvalifiserer til betegnelsen "Offentlig godkjent ettersøkshund".
Vi tar av oss hatten for Tinka &co. 🙂
Ny førstepremie til Kvernmomarka's P-D Petra 😀

                                            26/8-2011

Kvernmomarka's P-D Petra gikk i dag samlaprøve på Snåsa og gikk til 80 poeng sammen fører/eier Inga Berit Lein !
Gratulerer til begge flinke damene!😘
Kvernmomarka's Tinka fikk Ck, Cert og ble BIM i Tromsø i dag !
                   14/8 -2011
En glad dag for eierne Nancy og Sten Nystad da Tinka slo til på Asbjørn Sjøtun's minneutstilling i Oteren . Håper og få tatt noen ferske bilder av henne snart Gratulerer med bragden 🙂
Kvernmomarka's P-D Petra innstillt til 1. premie på jaktprøve i dag 🙂
                       12/8-2011
Petra gikk i dag bandhundprøve under ekstremt dårlige værforhold. Tross været gjorde Petra jobben sin og er nå innstillt til 1. premie. Vi gratulerer Petra og eier Inga Berit Lein !
Dommer var Christian Hagen. Hipp hipp hurra !! 😀
Ny champion til Kvernmomarka's Kennel !😀
                     24/7-2011
Kvernmomarka's T-B Ninni fikk i går første premie på samlaprøve i Orkdal og kan nå titulere seg som NJBCH, bare to år gammel !
Ninni har 4 strake førstepremier , det sier vel sitt om kapasiteten til denne jenta som også har kvalifisert seg til NM bandhund i august.
Vi gratulerer eier/fører Ove Helge Lo m/kompani og hans datter Åse Lo som er medeier.
Da er det vel bare og vente til 21.august og slippe hund Ove Helge...!? 🤩
NUCH Kvernmomarka's Rapp ble jaktchampion !!
                        10/7-11

Rapp har nå gjennomført todagers jaktprøve og er innstillt til 1. premie. Sammen med tidligere resultater kvalifiserer dette til jaktchampionat 😀.
Dommer Erling Bruheim dømte 2. dag , og at han var villig til og starte prøven kl. 3 om natta på fritida si, synes vi vitner om en positiv dommer !
Karl Ove og Mona får de hjerteligste gratulasjoner fra oss, og en stor takk for at de har ført frem Rapp på en utmerket måte ! Vi gratulerer også NUCH NJBCH Kvernmomarka's Rapp med dobbeltchampionatet.😘
Kvernmomarka's Rapp BIR - BIG - Best in Show på Stiklestadutstillingen i dag !!
                   18/6-2011
Rapp gjorde reint bord på Stiklestad i dag! Vi gratulerer Karl Ove og Mona med bragden , superdupert !!😀

JWW-10 Kvernmomarka's T-B Jeger tok certet på Stiklestadutstillinga i dag
                                         18/6-2011

Vår egen Jegergutt tok certet og ble 2. beste hanne i dag, i en sterk konkurranseklasse iflg dommer Olle B Häggqvist.  Jeger ble slått av "vår" Kvernmomarka's Rapp, noe vi ikke har det minste imot 😀

Kvernmomarka's Rapp Norsk Utstillingschampion !
                                                   29/5-2011

Rapp tok i dag sitt 4. cert og kan titulere seg som NUCH ! :) Certet ble gitt av dommer John Smedbakken på Hattfjelldalsutstillingen.
Vi gratulerer aller hjertligst eierene Mona og Karl Ove Indal, og selvfølgelig Rapp selv, med tittelen.
Rapp ble 2. beste hanne, slått av evigvinnende Kato :)
Oppdretter koser seg nå med tanken på begivenheten ! 🙃

Mona og Karl Ove fra årsfesten i NTEHK da de mottok førstepremier for Rapp's jaktprøver.

Jeger tok certet og ble BIM på
Østersundutstillingen .
                         28/5-2011

Kvernmomarka's T-B Jeger fikk sitt første cert på sin første utstilling i Sverige i dag. 29 gråhunder ble vist, og Jeger ble altså BIM :)
Mange trivelige og positive mennesker gjorde dagen fin for trøndere i Sverige !

Velkommen til lille Freidig 😘
                                16-5-11

Vi hentet i dag Havahaugens Freidig hjem til oss. Freidig er parringsvalp etter NJBCH Kvernmomarka's P-G Plugg og NUCH NJBCH Havahaugens Raisa.
Freidig er en uredd frøken som har slått seg til ro med en gang her hos oss. Helt stille i bilen de 17 milene heim, ikke antydning til bilsyke. Bare kosing og soving og full rulle på turens tissepauser :) .  Vi håper frøkena fortsetter som hun har begynt🙂
Dachsvalpene er født
                     6/5-11
4 strihårsdachsvalper kom til verden i dag, 2 gutter og 2 jenter, alle viltfarget :)
Mor er Pei Fang Primavera, far NJDCH Måsebo Urax.
4 flotte og livskraftige valper !
Disse valpene har alle forutsetninger for og få topp eksteriør og jaktlyst.

Plugg tatt ut til NM bandhund 2011 🙂
                      2/5 - 2011

NJBCH Kvernmomarka's P-G Plugg er tatt ut til NM bandhund i Finnmark i august. Da er to hunder fra Kvernmomarka's tatt ut til NM , Plugg og Ninni. 🙂
Vi gleder oss til og sette nesen nordover, også for konkurransen sin del, men mest for opplevelsene.
Plugg
Res. Cert  og 2. beste hann til Jeger på Trondheimsutstillingen :)

                          30/4 -2011

JWW-10 Kvernmomarka's Jeger med Kjetil som handler stilte i unghundklassen og vant klassen med ck. I beste hannhundklassen ble han nr. 2 og fikk res.Cert på sin første uttilling i Norge :).
Jegers kritikk : "Utmerket type, 52 cm høy, 23 mnd. Velskåret rasetypisk hode, korrekt ansatte ører, sterkt bygget velutviklet kropp, passe vinkler i bena, godt hårlag, meget godt gemytt."
Og det er sikkert,  goklumpen te mora si er snill og god som dagen er lang 😘
Kvernmomarka's Jeger
Valper født etter Pei Fang s-Turte og A.F Elgkronas Jerv

                                            14/4 -2011

7 valper ble i dag født . 5 tisper og 2 hanner. De ser riktig så fine ut 🙂. Et veldig livskraftig og jevnt kull. Ser ut som søket og jaktlysten er på plass skal en dømme etter matlysten😀. Selve fødselen gikk "etter boken" , og vi håper nå at de alle berger denne første kritiske fasen.
Pei Fang s-Turte med sitt forrige kull
Kvernmomarka's T-B Ninni ( 2 år i mai)tatt ut til NM bandhund 2011

                           6/4 - 2011

Ninni har med sine 3 starter som alle resulterte i 1. premie kvalifisert seg til NM 2011 i Finnmark.
Ninni gikk prøvene da hun var 14 mnd gammel og mangler nå kun en 1. premie på endags prøve for og bli jaktchampion.
Vi er mektig fornøyd både med eiere Ove Helge/Åse Lo og hund. Ekvipasjen representerer Sør-Trøndelag elghundklubb.
LYKKE TIL !!
Kvernmomarka's Ninni i aksjon :)

DACHSNYTT !
                     8/3-2011

Vår strihårsdachs Pei Fang Primavera og NJ(D)CH Måsebo Urax er parret. Valper ventes første halvdel av mai. Begge foreldre har Cert på utstilling. Primavera har 4 cert og har sågar kvalifisert seg til Crufts 2010.
Urax er en meget snill og pen gutt, ble jaktchampion i ung alder. Tidligere kull etter Urax har gitt meget god og tidlig jaktlighet.
Pei Fang Primavera
Championatskjold
                         12-2-201
Vi mottok på årsfesten i N-T Elghundklubb to championatsjold for våre hunder.
NJBCH Kvernmomarka's P-G Plugg fikk skjoldet for sitt jaktchampionat, og NUCH NJLCH Pei Fang S-Turte fikk sitt for utstillingschampionat.
Takk til alle hundevenner som bidro til en meget trivelig kveld 😀

                     
Arnt Hammer, Peter Sundvik, Knut Aasland, Kjetil og Heidi

 

 Santo med sin første elg !

                                             27/9 - 2010

Santo nesten 8 mnd.,  har nå startet sin karriere i skogen. En 4-tagger ble skutt for ham i jaktens begynnelse. Vi gratulerer Santo og hans eier i Steinkjer.
12/10 -2010 : Det er nå skutt 4 elger for Santo 8 mnd. , vi er overveldet !! Store gratulasjoner fra Verdal !

 Santo med sin første elg !

                                             27/9 - 2010

Santo nesten 8 mnd.,  har nå startet sin karriere i skogen. En 4-tagger ble skutt for ham i jaktens begynnelse. Vi gratulerer Santo og hans eier i Steinkjer.
12/10 -2010 : Det er nå skutt 4 elger for Santo 8 mnd. , vi er overveldet !! Store gratulasjoner fra Verdal !

Kvernmomarkas P-D Dina off. godkjent ettersøkshund!

                         10/9 -10

Dina har gått både ferskspor- og blodsporprøve og er nå offentlig godkjent ettersøkshund !! Vi gratulerer både Dina og eier/fører Ottar Bjørdal !🙂
Kvernmomarka's Fenris innstillt til 2. premie i dag !

                    8/9-10


Fenris gikk i dag sin første bandhundprøve og er innstillt til 2. premie med 68 poeng 🙂.

Prøven gikk i Sparbu og dommer var Christian Hagen. Vi gratulerer Fenris og eier Kjell Bartnes med dette, og at Fenris nå er godkjent ettersøkshund i eget jaktlag !!

Kvernmomarka's T-B Ninni 1. innstillt til 1. premie på to-dagers prøve!
                      31/8 - 10
Gromjenta  Ninni (15 mnd) har gått to-dagers bandhundprøve, og er innstillt til 1. premie begge dager. Dag en fikk hun 86 poeng og dag to 90 poeng !!
Gratulerer til superekvipasjen Ninni og Ove Helge Lo m/fam !
Kvernmomarka's T-B Ninni 1. innstillt til 1. premie på to-dagers prøve!
                      31/8 - 10
Gromjenta  Ninni (15 mnd) har gått to-dagers bandhundprøve, og er innstillt til 1. premie begge dager. Dag en fikk hun 86 poeng og dag to 90 poeng !!
Gratulerer til superekvipasjen Ninni og Ove Helge Lo m/fam !
Kvernmomarka's Rapp fikk 1. premie på samla prøve !🙂

                    28/8 - 10

Rapp gikk i dag endags samla prøve i Bangdalen og gikk til en første premie. Med dette blir Rapp godkjent avlshund. Gratulerer til Mona og Karl Ove !!
Kvernmomarka's T-B Bamse offentlig godkjent ettersøkshund !

                                      27/8 -2010

Bamse gikk i går fersksporprøven , og gikk blodsporprøve i juni. Det resulterte i at Bamse (15 mnd) nå er offentlig godkjent ettersøkshund! Vi gratulerer Bamse og eier Svein Erik Haga fra Grua!!
Kvernmomarka's Huldra innstillt til 1. premie på jaktprøve 🙂

                                        25/8 -10
Vår egen godfrøken Huldra gikk i dag bandhundprøve , og dommeren har innstillt til 1. premie.
I løpet av den siste måneden har 6 hunder fra Kvernmomarka oppnådd å bli innstillt til 1. premie. Disse hundene er fra fire forskjellige kombinasjoner.
JWW-10 Kvernmomarka's T-B Jeger innstillt til 1. premie på jaktprøve !
                                        24/8 -10

Vår egen Jegergutt (15 mnd) gikk bandhundprøve i dag, og dommeren innstillte til 1. premie . Jeger er den tredje hunden i sitt kull som har gått jaktprøve, og som nå er innstillt til 1. premie. Dette er vi rimelig stolte over🙂.
Prøven ble gått i Sør- Trøndelag.
Kvernmomarka's T-B Tinka innstillt til 1. premie på bandhundprøve ! 😀

                          18/8 -2010
Tinka ( 14,5 mnd) gikk i dag sin første bandhundprøve sammen eier Sten Nystad. Dommer Halvor Berntsen innstillte til 1. premie :)
Tinka gikk prøven i området Tårnelv v/ Rossfjordvannet.
Vi gratulerer aller hjerteligst !🙂
Kvernmomarka's Rapp innstillt til 1. premie på jaktprøve!

                   12/8 -2010
Kvernmomarka's Rapp gikk i dag bandhundprøve sammen dommer Knut Aasland og aspirant Rune Haug. Rapp gjorde jobben og er nå innstillt til 1. premie.😀
Gratulerer til fører Karl Ove Indal , og Mona
Storcertet til Kvernmomarka's Rapp i Elverum !!😀

                     7/8 - 2010

De varmeste gratulasjoner til Karl Ove og Mona etter at Rapp tok storcertet! Rapp har nå tre cert.

Gratulerer samtidig Thomas og Rita med CK på Kvernmomarka's Luna på samme utstilling.
Kvernmomarka's Rapp etter at han tok certet på Stiklestad 2009
Kvernmomarka's P-G Plugg ble jaktchampion i dag !! 😀

                       5/8 - 2010
Godgutten vår Plugg ble i dag jaktchampion etter to-dagers bandhundprøve. Plugg er innstillt til 1. premie begge dager.
Sammen med to tidligere førstepremier kvalifiserer dette til jaktchampionat. Gjett om vi er glad !! :))))
Kvernmomarka's P-G Plugg
Kvernmomarka's T-B Ninni innstillt til 1. premie på bandhundprøve !

                        31/7 - 2010
Ninni , 14 mnd , gikk i dag sin første bandhundprøve sammen med " matfar" Ove Helge Lo, og dommeren har innstillt til 1.premie !
Vi gratulerer hjerteligst !! 😘
Her va æ lita ja...!

Jeger ble Juniorverdensvinner på verdensutstillingen 2010

                     29/6 - 2010
Kvernmomarka's Jeger var med oss til Danmark og stillte på verdensutstilingen 2010 i Herning. Han fikk betegnelsen " Utmerket type" med CK og ble BIM, altså best av hannhundene på sin første ordinære utstilling. (Har et BIS fra et valpeshow fra før). Takk til den norske dommeren med det utenlandske navnet, Rodi Hübenthal.

1 jk med CK til Kvernmomarka's T-B Tinka

                                             21/6 - 2010

Tinka var i helgen på utstilling i Målselv. Dommeren syntes om ettåringen og ga henne 1. premie med Ck.
Vi nede i Trøndelag synes Tinka ligner masse på sin mor Turte. Ønsker Tinka og fam. Sten Nystad lykke til videre med utstillinger og jaktprøver ! 🙂
BIM og BIR til Kvernmomarka's Kennel på Røros
                      13/6-10

Vår egen Kvernmomarka's P-G Plugg tok Certet og ble Best i Rasen. Kvernmomarka's P-D Petra (eid av Inga Berit Lein) tok også Certet og ble Best i Motsatt kjønn. I tillegg ble Plugg nr.2 i gruppefinalen, slått av en nydelig finskspets.
Det var surt og kaldt vær på Røros i dag, men det varmet skikkelig at dommer Frank Christiansen satte slik pris på hundene våre.😘
CERT til Plugg i Trondheim
                      24-04-2010

Kvernmomarka's P-G Plugg fikk CERT på Trondheimsutstillinga i dag, og ble andre beste hann. Det deltok 55 hunder i rasen Norsk Elghund Grå, et uvanlig stort antall påmeldte. Fint vær og trivelige mennesker, men certet til Plugg Var selvsagt prikken over i'en...!
Turte tatt ut til NM løshund.
                                           24/3-10

NUCH NJ(L)CH Pei Fang S-Turte er sammen med sin søster NJ(L)CH NORDJCH Pei Fang Zena tatt ut til og representere N-T Elghundklubb i NM for løshund i oktober , ettersom søstrene har den høyeste gjennomsnitts poengsum i N-Trøndelag p.t. Vi krysser fingrene for begge to.
Kennelcert til Prima i Harstad!
                  
  20/3-10
Vår dachsedame Pei Fang Primavera tok sitt fjerde cert på NKK's utstilling i Harstad i helga. Hun er dermed fullcertet.Nå er det bare og melde på jaktprøver. 🙂
Nytt championat til Turte !
                      13/3-10
Turte tok certet på Steinkjerutstillingen i dag, og hennes fulle tittel er nå NUCH NJ(L)CH Pei Fang S-Turte. Dommer var Christian Vole .
Vi er veldig glad og fornøyd over at den flotte jenta vår gjør det så bra både i ringen og i skogen.🙂
Petra besto eksamen med glans!!                9/1 - 2010

Kvernmomarkas P-D Petra etter Kvernmomarkas Pia og Pei Fang Diser, har bestått eksamen ift. dyreassistert intervensjon. Eksamenskarakteren ble "utmerket", og Petra oppnådde i samarbeid med Inga Berit 28 av 30 poeng !!
Eksamenskarakteren er satt etter disse vurderingskriteriene:
1. Hundens framtoning
2. Hundens sosialitet
3. Lydighet
4.Tekniske ferdigheter
5. Førers opptreden
6. Helhetsinntrykk
Videre heter det : " Petra framstår i mentalbeskrivelsen og den praktiske prøven som en hund som egner seg godt for arbeid med dyreassisterte intervensjoner"
VI GRATULERER !!!🤩
Petra besto eksamen med glans!!                9/1 - 2010

Kvernmomarkas P-D Petra etter Kvernmomarkas Pia og Pei Fang Diser, har bestått eksamen ift. dyreassistert intervensjon. Eksamenskarakteren ble "utmerket", og Petra oppnådde i samarbeid med Inga Berit 28 av 30 poeng !!
Eksamenskarakteren er satt etter disse vurderingskriteriene:
1. Hundens framtoning
2. Hundens sosialitet
3. Lydighet
4.Tekniske ferdigheter
5. Førers opptreden
6. Helhetsinntrykk
Videre heter det : " Petra framstår i mentalbeskrivelsen og den praktiske prøven som en hund som egner seg godt for arbeid med dyreassisterte intervensjoner"
VI GRATULERER !!!🤩
Petra og nabobeagelen
Turte Norsk Jaktchampion (løshund) !!
                        4/12-09
Vår egen dyktige og snille Pei Fang S-Turte er i dag innstillt til jaktchampionat som løshund etter at hun har gått todagers jaktprøve i går og i dag. !! Tusen takk til Brynjar og Marianne Holmli atter en gang for at vi fikk kjøpe denne godjenta
Turte er helsøster av Pei Fang Zena som nettopp har blitt nordisk jaktchampion, så jaktblodet ligger utvilsomt i familien !

Poengsummene er som følger : 96,5 og 91,5 poeng på todagersprøven. I tillegg fikk Turte 94 poeng på endagersprøve ca. 14 dager tidligere.
Et snitt på 94 poeng på til sammen tre prøvedager er det vel lov og være stolt over !! 😀

2. premie på bandhundprøve til Kvernmomarkas P-D Petra !
                                                  24/11-09

I dag gikk Petra og Inga Berit sin første jaktprøve og er innstillt til 72 poeng ! Debuten lover meget godt videre for ekvipasjen, som fikk en andre premie siden de desverre ikke så elgen. 🙂

Kvernmomarkas P-D Petra på utstilling i Stjørdal 2009 som junior.
Turte med 94 poeng på løshundprøve !! 

                                                     19/11-09

Vår kjære Pei Fang S-Turte , innkjøpt av Marianne og Brynjar Holmli fikk i dag 1. premie på løshundprøve og er innstillt til 94 poeng !! Vi har store forhåpninger til denne jenta, som også bare mangler et cert på utstillingschampionatet.
Kjempebra, Turte !!!
Hovedpersonen Turte sammen med jaktlaget sitt høsten 2008.
Cert og BIM til Prima !!
                           08-11-09

Vår sjarmerende lille stjerne, Pei Fang Primavera slo til på Orkdalsutstillingen i dag . Hun mangler nå bare ett cert på utstillingschampionatet.  Takk til Marianne og Brynjar Holmli for denne flotte jakt- og utstillingshunden !
Cert og BIM til Prima !!
                           08-11-09

Vår sjarmerende lille stjerne, Pei Fang Primavera slo til på Orkdalsutstillingen i dag . Hun mangler nå bare ett cert på utstillingschampionatet.  Takk til Marianne og Brynjar Holmli for denne flotte jakt- og utstillingshunden !
Jon Olav, Ingrid og Anne med Prima , stolte hundeeiere på Orkdalsutstillingen
Kvernmomarkas Jeger  Best In Show valp !              04-11-09

Vår egen lille "knert" slo til på Løkkenutstillingen i helga! Iflg ringsekretær stillte 28 valper på showet, de fleste av dem Norsk Elghund Grå , men 7 forskjellige raser. Vi er selvfølgelig enige med dommerne i at gullklumpen vår var finest av dem alle !😉

Cert og BIM til Kvernmomarkas P-D Luna !             04-11-09

Kvernmomarkas Luna slo til på Løkkenutstillingen i helga! Hun har nå hentet sitt første CERT. Etter fem utstillinger har hun nå fått to HP , to CK og altså nå et CERT. Toppers Luna !!😘

Nord-Trøndere på "vift" i Sør-Trøndelag
                                              04-11-09
Denne glade gjengen gjorde det bra på Løkkenutstilingen i helga !

Fra venstre: NUCH Skinnemoens Boss (BIS) , Kvernmomarkas Jeger (BIS valp) og Kvernmomarkas Luna (cert, BIM)
Trubben med sin første elg !
                           19/10-09

Kvernmomarkas T-B Trubben med sin første elg. Trubben sporet i 2 km før denne oksen falt for et skudd. Trubben er født 25. mai , så han er ikke gamle karen 🙂.
Vi gratulerer både hund og eier Snorre Johansen med pangstarten!
Petra godkjent for opplæring ift. Dyreassistert intervensjon
                                                 17-10-09

Kvernmomarkas P-D Petra har vært igjennom omfattende tester av spesialister innen førerhundtrening , instruktør ved AntrozologiSenteret og etolog.
Målet er at Petra skal kunne arbeide sammen med Inga Berit innen bl.annet demensomsorg. For og kunne dette må hundene være godkjente.
Disse hundene må være trygge, søke og ønske kontakt med mennesker, kunne veksle mellom ro og aktivitet og være godt miljøtrente. De må også værepålitelige, forutsigbare, kontrollerbare, anvendbare og ha evne til å skape trygghet og tillitt. Gratulerer for vel bestått test !!😀
Kvernmomarkas P-D Petra som valp

Tidlig krøkes....
                                                   05/10-09

Kvernmomarkas T-B Norma har vært på elgjakt i Folldal. Den 26. september, da hun var akkurat 4 mnd , fikk hun overvær på 150 meter og et flott elgarbeide (sporing i 1,5 time). Elgen ble skutt, og Norma sporet innpå fallet..
Unge frøken Norma har også en hjort på merittlisten, den ble skutt for henne den 10. september.Hun var da 3,5mnd gammel.

Hovedpersonen Kvernmomarkas T-B Norma i forgrunnen. Matmor Guro til venstre, matfar Ulf til høyre. Skytter Simen m/kone i midten.

2. premie bandhund
                           18/9-09

Kvernmomarkas P-D Luna gikk jaktprøve i dag. Den endte opp med en sterk 2. premie ettersom de desverre  ikke fikk sett elgen. Dommer var Arve Flatås 🙂  Vi gratulerer !!

Luna på Steinkjerutstillingen 2009 der hun ble andre beste tispe som junior :)
Troll i NM-finalen !

                             5/9-09
Kvernmomarkas Troll fikk i dag  1.VK med CK i semifinalen og er dermed i finalen i NM høyfjell på Dovre.
Vi krysser fingrene for morgendagen !!🙂

                                                                      6/9-09 :
2.plass i NM-finalen for Troll !!
Vi gratulerer Trond og Kvernmomarkas Troll på det hjerteligste med annenplass i NM høyfjell 2009. KNALLBRA !!!

1. premie bandhund separat prøve.                  31/08-09

Kvernmomarkas P-D Luna, 16 mnd gammel, beviste i dag at hun ikke bare har utseendet med seg, men er også en habil jeger !
På sin første bandhundprøve ble hun innstillt til 1. premie. Poengsum kommer senere.
Jaktprøven ble lagt til Tromsdalen i Verdal som ikke er noe enkelt bandhundterreng.
Vi gratulerer Thomas og Rita, og takker samtidig dommer Knut Aasland.

Din overskrift
Kvalifisert til Crufts !

Vår elskelige Pei Fang Primavera er kvalifisert til Crufts i England mars 2010

1. premie på samla bandhundprøve i Mosvik
                                                           22/8-09
Vår egen Kvernmomarkas P-G Plugg gikk i dag til 1. premie
 og 86 poeng for andre gang .Tusen takk til dommer Snorre Kvam. Vi er SÅ stolte !! Pluggs gjennomsnittssum etter tre prøver er nå på over 80 poeng. Det har i etterkant vanket ekstra kos og grisører!😘
      

Offentlig godkjent ettersøkshund             20/08-09

Kvernmomarkas Gørko har gått blod-og fersksporprøve og ble i dag offentlig godkjent ettersøkshund. Gratulerer !!🙂
CERT -CACIB - Best i Rasen- 3BIG
                            16/8-09

Vår egen nydelige lille jaktprinsesse Pei Fang Primavera slo til på Kennelcertutstillingen på Bjerke i dag. At hun ble nr 3 i gruppen med 40 forskjellige raser er vi veldig fornøyd med! Tusen takk til Brynjar og Marianne Holmli  og til dommer Per Nymark.
😀
Din overskrift

BIM ,BIR, BEST IN SHOW
i Hallen, Sverige         18/7-09

Kvernmomarkas Huldra ble BIM , og Kvernmomarkas P-G Plugg ble BIR og BIS i hundeutstillingen i Hallen i går.
Over 30 Norsk Elghund Grå , deriblandt 12 norske stillte i konkurransen.
Da BIM og BIR skulle kåres fikk vi et luksusproblem i.o.m at Heidi reiste alene med begge hundene. Heldigvis steppet Ståle Dahle inn i ringen slik at vi fikk vist dem begge.Tusen takk til Ståle !
Med alle elghundrasene stillte tilsammen 154 hunder på utstillingen og vi takker dommer Thomas Eriksson for fin dømming 🙂.
At Plugg slo dem alle synes vi jo er veldig hyggelig ! 😀

Hederspremie oppdrett
                               13/6-09

Kvernmomarkas Kennel oppnådde hederspremie i oppdretterklassen på Stiklestadutstillinga i dag. De fire hundene som stillte på utstillingen , og  som er fra tre forskjellige kombinasjoner oppnådde 1 CERT , 1 CK og      to HP. I dommerkritikken står det at oppdretter har lykkes med og få fram et harmonisk oppdrett som ivaretar standard på en utmerket måte. Selvsagt er vi stolte over dette !!😀  Takk til dommer Nils Erik Haagenrud!
Fra venstre Kvernmomarkahundene Rapp (Cert) , Plugg (CK) , Petra (HP) og Luna (HP)
Din overskrift
CERT til Kvernmomarkas Rapp
                               13/6-09

Kvernmomarkas Rapp stakk av med certet i brukshundklasse hann på Stiklestadutstillinga i dag.
Store gratulasjoner og lykke til videre til Karl Ove og Mona Holmli !!!😀
Stiklestadutstillingen
2009                         13/6-09

Vår prinsesse i ringen,  Dachsen Pei Fang Primavera fikk førstepremie og ble nr.2 i sin klasse i dag.🙂

25/5-09
Kull Turte/Boss er født !
Da har de kommet til verden etter timer med venting. 🙂
En tur til dyrlegen med Turte ble det, da hun ikke ville slutte og presse etter siste hvalp. En sprøyte fra dyrlegen hjalp henne slik at hun fikk kvitte seg med etterbyrden. Så nå håper vi at alt går bra framover. 4 tisper og 4 hanner ligger nå i kassen sammen med en stolt mor.


Her ligger vi og venter på mor Turte som er hos dyrlegen
Kvernmomarkas Husavikur Odin er død.

Odin ble sendt fra Kvernmomarka til Island der han ble Islandsk Jaktchampion som den første i sin rase. Bilde av den vakre hunden har prydet NESK sin logo i flere år.
Det er filmet utallige videosnutter av denne fantastiske jakthunden, mange av dem er lagt ut "på nett".
Kvernmomarkas Odin er kjent både i Norge, Island, Italia og Amerika.
Nå er altså Odin død. Han ble påkjørt av en bil under trening og døde av skadene.

Vi føler med eier Oddur Örvar Magnusson som på en utmerket måte har ført fram denne flotte hunden.
Nytt Cert til Kvernmomarkas Troll !

                       25/4-09
På Namsosutstillingen i dag fikk Kvernmomarkas Troll sitt tredje cert, og kan nå titulere seg som:
NJCH - NUCH - SUCH Kvernmomarkas Troll 
Gratulerer Trond !!!
Nye hvalper               12-04-09

Det ble i dag født 2 jenter og 4 gutter etter Kvernmomarkas Pia og Skinnemoens Boss. Fra første jente til siste gutt var født gikk det kun 1 time og 50 minutt, så her gikk det unna i svingene!😀 
Mor og hvalper er frisk og rask etter fødselen og vi gleder oss til og se dem vokse til.
Pia med sine små som akkurat har tørket etter fødselen :-)
Din overskrift
1-årsdag 6.april

Kvernmomarka-kullet Luna, Gørko, Petra, Vilma, Dina og Bella blir 1 år i dag!
Gratulerer til dere alle sammen !
PARRING             26/3-2009

Pei Fang S-Turte og Skinnemoens Boss er nå parret. Hvalper ventes mot slutten av mai.😀

HEDERSPREMIE       14/3-2009
OPPDRETT

 Fra Kvernmomarkas Kennel stilte 4 hunder på Steinkjerutstillingen 2009.
Av disse fikk alle første premie, en fikk HP, to av dem fikk også CK. Disse 4 grå er et resultat av tre forskjellige kombinasjoner.
Gruppen stillte senere i oppdretterklassen der det altså ble hederspremie. De ble betegnet som homogen og fikk meget bra kritikk!🤩


Fra venstre Rapp, Luna, Rocky og Gørko, alle Kvernmomarka-hunder. Dommer Torbjørn Granheim som nr.2 fra høyre.
Første VK           28/2-09

Kvernmomarkas Troll har i dag fått 1.VK på Fosenprøven !! 😀
Vi ønsker lykke til i finalen i morgen!!
Første VK           28/2-09

Kvernmomarkas Troll har i dag fått 1.VK på Fosenprøven !! 😀
Vi ønsker lykke til i finalen i morgen!!

Cert , BIR, CACIB                                                          21/2-2009

ES NJCH Kvernmomarkas Troll  var i dag på storcertutstilling i Bø i Telemark. Der ble resultater Best i Rasen, cert og CACIB!!
Vi er veldig stolt av at denne  hunden kommer fra Kvernmomarkas Kennel,
og gratulerer hjertligst eier Trond Kolstad med resultatet!! 😀

PARRINGER                                                                  13/2-09

ES Kvernmomarkas Trixi er parret med Berkjestølens Figo

NEG  NJCH  Kvernmomarkas Pia er parret med Skinnemoens Boss (15134/07)

Vi venter i spenning på resultatet ! 🙂

NJ(B)CH Kvernmomarkas Pia og Skinnemoens Boss
Din overskrift
Både Kvernmomarkas Trixi og Kvernmomarkas Pia har fått løpetid, Og skal parres så fort det lar seg gjøre 🙂.

Vi venter på at også Pei Fang Turte skal få løpetid, forhåpentligvis i løpet av
februar!
LØPETID
Turte fikk i dag 1. premie på løshundprøve av dommer Kjell Johan Hermann ,79 poeng
1. premie på løshundprøve
Turte fikk i dag 1. premie på løshundprøve av dommer Kjell Johan Hermann ,79 poeng
NY GODKJENT ETTERSØKSHUND

Kvernmomarkas Seta har fått premiering på jaktprøve og er nå godkjent ettersøkshund. Her med skytter Maritn Engeset   .  Bildet er tatt under jakta på Namdalseid i høst.Eier er Ulf  Jarl Hagen🙂

NY AVLSHUND

Kvernmomarkas Bajas er nå kvalifisert til avlshann! 🙂

Godkjent avlshund
Kvernmomarkas P-G Plugg er nå godkjent avlshund 15 mnd gammel. 🙂 HD-indeks 114,29 pr. 2/5-10
UTSTILLING

9/11-08
Kvernmomarkas P-D Petra var på Løkkenutstillinga og ble 1BTKL og BIM hvalp.
En knallstart , Petra!!

RÅDYRJAKT
8/11-08
Pei Fang Primavera med sitt første rådyr skutt etter 40min los.😀
Inge Molden instruerer lydhørt publikum i utvomming.
Fra venstre: Odd Einar Helden, Jørgen Stormo, Jon Olav Helden, Anne Stormo.
Foran: Inge Molden
JAKTPRØVE BANDHUND
4/11-08
Kvernmomarkas Huldra ble innstillt til en 2. premie og 67 poeng samt 9 èr på sporprøvebeviset ! Fører Kjetil Helden🙃
Jaktprøve skogsfugl
1/11-2008
Vi gratulerer Trond Kolstad og Kvernmomarkas Troll med 1.AK skog på Hemne.
En stor prestasjon !!
JAKTPRØVE

21/9-08
Kvernmomarkas Plugg og Kjetil gikk jaktprøve i Henning i dag. Siden de ikke fikk sett elgen, ble det innstillt til en 2. premie. Bra jobbet !! 🙂

Jaktprøve
12/9-08
Kvernmomarkas Huldra gikk jaktprøve tors. 10/9 og fikk en 3. premie og 60 poeng!! 🤩
JAKTPRØVE BANDHUND
6/9-08
Kvernmomarkas Plugg, vår egen godklump, gikk sin første jaktprøve (bandhund) i dag. Resultatet ble en 1.premie og 86 poeng!!!

Benytter samtidig anledningen til å gratulere Geir Sundby og Kvernmomarkas Bajas med 2. premie på bandhundprøve 2/9-08!!🙂
JAKTPRØVE BANDHUND
3 Kvernmomarka- hunder har de siste seks dagene blitt jaktpremiert.
Onsdag 27/8-08 gikk Kvernmomarkas Rapp  til en 2. premie som bandhund med 67 poeng!! 🙂
Stor gratulasjon til eierne Mona og Karl Ove Indahl!!
JAKTPRØVE BANDHUND
Kvernmomarkas Bajas gikk sin første jaktprøve den 24.08.08 på samla prøve i Mosvik og ble dagens beste med 80 poeng!!
Vi gratulerer eier Geir Sundby og Bajas med bragden!
JAKTPRØVE BANDHUND
Kvernmomarkas Huldra gikk sin første jaktprøve torsdag 21/8 sammen med Heidi som også gikk for første gang. 59 poeng og en 3. premie !!

Lørdag 23 stilte den samme ekvipasjen på utstilling i Nordreisa der Huldra ble nr 2 av tispene i BK og fikk CK.😀 Ble slått av Nordisk utstillingschampion.

UTSTILLING HEDE
Pei Fang s-Turte ble nr.3 best av tispene på verdensutstillingen i Stockholm 6/7-2008. Ble klassifisert til Exellent med CK !!
VERDENSUTSTILLINGEN STOCKHOLM
Pei Fang s-Turte fikk Cert på Stiklestadutstillingen juni 2008.
Dermed mangler hun ett Cert. Kennelcertet fikk hun på kennelklubbens utstilling i Trondheim, også det i juni.
Pei Fang s-Turte
Pei Fang s-Turte fikk Cert på Stiklestadutstillingen juni 2008.
Dermed mangler hun ett Cert. Kennelcertet fikk hun på kennelklubbens utstilling i Trondheim, også det i juni.
Pei Fang s-Turte fikk Cert på Stiklestadutstillingen i juni 2008. Dermed mangler hun ett Cert. Kennelcertet fikk hun på kennelklubben sin utstilling i Trondheim 2008, også det i juni. Turte har nå fått 3 Cert i Norge og 2 i Sverige
Kvernmomarka`s P-g Plugg